Danijel Krejg umalo ostao bez uloge Džejmsa Bonda: Razlog je neverovatan (FOTO)

18.09.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Ne samo da obožavaoci nisu bili sigurni da li je glumac pravi izbor, već su isto mislili i reditelji

Danijel Krejg umalo ostao bez uloge Džejmsa Bonda: Razlog je neverovatan (FOTO)
Copyright Profimedia

Filmovi o Džejmsu Bondu ostaće upamćeni kao vrlo koherentni i povezani projekti u kojima je publika dobila nešto drugačiji pogled na najpoznatijeg tajnog agenta na svetu. Bond u eri Danijela Krejga, koji je ovu ulogu igrao u pet filmova, od 2006. do 2021. godine, bio je realističniji, prizemljeniji i ranjiviji.

Profimedia
 

Iako je prvobitno bilo sumnji oko toga da li će slavni glumac uspeti da na pravi način odigra jednu od najpoželjnijih uloga u istoriji kinematografije, mnogi smatraju da su njegovi filmovi bili veoma uspešni.

Problem u izgledu

Međutim, odabir Krejga nije prošao bez kritika u ono vreme. Ne samo da obožavaoci nisu bili sigurni da li je glumac pravi izbor, već su isto mislili i reditelji. Jedan od njih je Martin Kembel, koji je režirao "Kazino Rojal" u kome je Krejg prvi put igrao Bonda.  

On je otkrio da problem nije bio u Krejgovim glumačkim veštinama, već njegov izgled. Pre Danijela, Bonda su najduže igrali Šon Koneri, Rodžer Mur i Pirs Brosnan.  

Profimedia
 

- Oni su izgledom bili tradicionalni Bondovi. Zgodni muškarci, seksi i vrlo atraktivni ženama. Danijel je imao grublji izgled i nije bio tradicionalno zgodan muškarac. Razmišljao sam o tome kratko vreme, ali uprkos svemu on je od početka bio jedini izbor - rekao je Kembel, prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike