Ovaj glumac je odbio ulogu koja je Tomu Henksu donela Oskara i jednu od najvećih zarada u istoriji (FOTO)

12.09.2023

09:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Holivudska zvezda ističe da ne žali za propuštenim prilikama

Ovaj glumac je odbio ulogu koja je Tomu Henksu donela Oskara i jednu od najvećih zarada u istoriji (FOTO)
Tom Henks - Copyright Profimedia

Neke filmske uloge su toliko legendarne da su gotovo nerazdvojive od glumaca koji su ih igrali. Danas je teško zamisliti bilo koju drugu glumicu osim Kejt Vinslet u ulozi Rouz iz "Titanika", ili nekog drugog glumca osim Hjua Džekmena kao Vulverina, ali ni jedno ni drugo nisu bili prvi izbor za svoje kultne uloge. Slična situacija je bila i sa ulogom Foresta Gampa koju je maestralno odigrao Tom Henks.

Profimedia
 

Kako navodi Collider, prvi izbor za tu ulogu je bio Džon Travolta. Ipak, on ju je odbio zbog uloge u kultnom Tarantinovom filmu "Petparačke priče".

Oba filma su imala premijeru 1994. godine i postali su ogromni hitovi među kritičarima i publikom, ali je "Forest Gamp" prošao nešto bolje.

Osvojio je čak šest Oskara, među kojima je bio i onaj za najboljeg glumca za Toma Henksa, dok su "Petparačke priče" osvojile jednu zlatnu statuu. Henks je takođe zaradio rekordnih 70 miliona dolara za ovu ulogu, što je čini jednom od najbolje plaćenih svih vremena.

AP Photo/Andrew Medichini
 

Nije prvi put

Ovo nije jedini put da je Travolta odbio ulogu koja je otišla Henksu. Među značajnijim ulogama za koje je Travolta bio prvi izbor su uloga u romantičnoj komediji "Splash" iz 1984. godine i blokbasteru "Apollo 13" koji je izašao godinu dana nakon "Petparačkih priča".

Profimedia
 

Ipak, glumac je otkrio da ne žali za propuštenim prilikama.

- Ako nisam napravio nešto na čemu je radio Tom Henks, to znači da sam radio na nečemu drugom što je bilo jednako zanimljivo ili zabavno. Srećan sam što sam odbio neke uloge jer su drugima pomogle da izgrade svoje karijere - rekao je Travolta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike