Privremeno zaustavljeno rušenje kuće Merilin Monro: Da li je kasno? (VIDEO)

11.09.2023

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Predložena je hitna akcija razmatranja da dom slavne glumice bude gradski istorijsko-kulturni spomenik

Privremeno zaustavljeno rušenje kuće Merilin Monro: Da li je kasno? (VIDEO)
Merilin Monro - Copyright Profimedia

Nakon jednoglasnog izjašnjavanja u Gradskom savetu Los Anđelesa, privremeno je odloženo rušenje doma američke glumačke ikone Merilin Monro u Brentvudu, otmenom delu Los Anđelesa.

Članica Saveta Trejsi Park žurila je da spase poslednju rezidenciju slavne glumice nakon što je u sredu saznala da je vlasnik, ''Glory of the Snow Trust'', zatražio dozvolu za rušenje kultne španske kolonijalne rezidencije, preneo je Los Anđeles Tajms.

Profimedia
 

Dozvola već izdata

- Moj tim i ja krenuli smo odmah u akciju... ali, nažalost, Odeljenje za građevinarstvo i bezbednost je izdalo dozvolu za rušenje pre nego što smo moj tim i ja mogli u potpunosti da intervenišemo i rešimo ovo pitanje - rekla je Park na konferenciji za novinare neposredno pre sednice Gradske skupštine u petak.

Ona je održala strastveni govor najavljujući da će podneti predlog za pokretanje razmatranja statusa doma američke glumice kao istorijskog spomenika kulture.

Profimedia
 

Predlog da kuća bude istorijski spomenik

 - Ovde sam danas sa vama kao čuvar distrikta koji je dom konačne rezidencije Merilin Monro. Danas sam ovde i kao branilac bogate istorije i nasleđa našeg grada - istakla je Park.

Predlogom koji je predočen Savetu traži se hitna akcija na pokretanju razmatranja da dom bude gradski istorijsko-kulturni spomenik. Dalje je navedeno da to neće lišiti vlasnika imovine bilo kakvih prava, ali je istaknuto da treba proceniti istorijske i kulturne vrednosti imovine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike