Kuću u kojoj je umrla Merilin Monro je nazvala mestom na kome se njeno putovanje završava: Sada je jedna vest odjeknula kao bomba (VIDEO)

09.09.2023

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Bez obzira na to što ima posebnu simboliku u istoriji Holivuda, nikada nije uvrštena u proceduru kojom bi bila proglašena objektom od posebnog značaja

Kuću u kojoj je umrla Merilin Monro je nazvala mestom na kome se njeno putovanje završava: Sada je jedna vest odjeknula kao bomba (VIDEO)
Merilin Monro - Copyright Merilin Monro/Profmiedia

Kako prenose američki mediji, kuća koja je izgrađena 1929. godine i nalazi se u delu Los Anđelesa pod nazivom Brentwood, uskoro će se rušiti. To ne bi bila velika vest da se ne radi o kući u kojoj je preminula legendarna glumica Merilin Monro.

Merilin Monro, Profimedia
 

Sadašnji vlasnik započeo je proceduru koja bi trebalo da se završi rušenjem kuće koja je izgrađena po uzoru na španske kolonijalističke hacijende. Kako prenosi Los Angeles Times, gradska nadležna kancelarija tek treba da izda dozvolu za rušenje do kojeg bi moglo da dođe zato što ta građevina nikada nije dobila oznaku objekta od istorijskog značaja.

Cursum Perficio

Monro je kuću kupila 1962. godine za 75 hiljada dolara, a sadašnji vlasnik je za nju izdvojio 7,25 miliona. Ima četiri sobe i tri kupatila i bez obzira na to što ima posebnu simboliku u istoriji Holivuda, nikada nije uvrštena u proceduru kojom bi bila proglašena objektom od posebnog značaja, čime bi bila zaštićena od rušenja, što je za pomenuti magazin potvrđeno iz Kancelarije za gradsko planiranje. Oni su naveli da je 2013. godine kuća označena kao potencijalno značajna zbog povezanosti sa slavnom glumicom, ali je zaključeno kako bi trebalo da se dodatno istraži.

Profimedia
 

U toj kući Merilin je pronađena mrtva u zoru, 4. avgusta 1962. godine, nakon što se predozirala tabletama, mada je njena smrt još uvek jedna od najvećih misterija Holivuda. Imala je 36 godina kada je kupila tu kuću, nakon što se treći put udala.

Nazvala ju je "Cursum Perficio" što u prevodu sa latinskog znači „Moje putovanje se ovde završava“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike