Bliži se premijera šeste sezone "Krune" i tenzije ponovo rastu: Otkriveno da li će biti prikazana Dajanina pogibija (FOTO)

08.09.2023

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Od svih događaja iz života kraljevske porodice koje je serija do sada obrađivala ovaj je najteži

Bliži se premijera šeste sezone "Krune" i tenzije ponovo rastu: Otkriveno da li će biti prikazana Dajanina pogibija (FOTO)
Elizabet Debicki kao princeza Dajana - Copyright Profimedia

Šesta ujedno i poslednja sezona britansko-američke serije „Kruna” o turbulentnom životu i vladavini britanske kraljice Elizabete Druge, pred gledaoce će stići do kraja godine. Tako bar obećavaju iz Netfliksa. Ovih dana uveliko se govori o detaljima poslednjih epizoda drame autora Pitera Morgana koja je do sada osvojila ukupno 21 nagradu Emi.

Profimedia
 

Ono što obožavaoce najviše interesuje jeste kako će biti obrađena tragična smrt princeze Dajane, koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći 1997. u Parizu. Od svih događaja iz života kraljevske porodice koje je serija do sada obrađivala, ovaj je najteži. Zato su scenaristi i producenti poput Suzan Maki odlučili da budu veoma pažljivi u onome što žele da donesu pred gledaoce.

Profimedia
 

Gledaoci će biti sudije

- Dugo smo razgovarali o tome kako to da snimimo. Tema je izuzetno osetljiva. Bili smo posvećeni i ozbiljno i promišljeno pristupili poslu. Na kraju, gledaoci će biti sudije - rekla je Maki na panelu tokom trajanja TV festivala u Edinburgu krajem avgusta.

Australijska glumica Elizabet Debicki ponovo će glumiti Dajanu. Njena fizička sličnost sa princezom je neverovatna, a svojom glumom u petom serijalu oduševila je i publiku i kritiku. Zato je i nominovana za nagradu Emi.

- Elizabet Debicki je izvanredna glumica i bila je tako promišljena i pažljiva u interpretaciji Dajane. Volela ju je. Cela ekipa je poštuje i voli, nadam se da je to očigledno - ističe Suzan Maki.

Profimedia
 

Teorije zavere

Scene oko tog tragičnog događaja snimljene su prošlog oktobra i to za dve nedelje. Kako su ranije pisali inostrani mediji, pre i tokom snimajućih dana čitava ekipa bila je nervozna, što zbog osetljive teme, što zbog brojnih fotografa koji su opsedali set. Ono što je sigurno, kako je ranije rekao autor Piter Morgan, sama nesreća nije snimljena. Međutim, ono što je važnije od ovoga jeste narativ koji će imati scene pre i posle njene smrti. Teorijama zavere nisu želeli da se bave.

Profimedia
 

Priča završne sezone fokusiraće se na period od sredine devedesetih do početka dvehiljaditih i na upoznavanje princa Vilijama i Kejt Midlton. Tokom proleća svet su obišle prve fotografije Eda Mekveja i Meg Belami koji će tumačiti buduće supružnike koji su se upoznali na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj. Netfliks je nedavno podelio sa pratiocima na društvenoj mreži Iks fotografiju poziva na kraljevsko venčanje Čarlsa i Kamile iz 2005. čime je i otkriven delić onoga što gledaoci mogu da očekuju u poslednjoj sezoni koja će na poseban način odati poštu i kraljici Elizabeti Drugoj.

Profimedia
 

Počast kraljici

Kraljica je preminula 8. septembra 2022. dok je ekipa uveliko snimala scene finalne sezone. U trenucima kada je ceo svet žalio za britanskim monarhom, producenti su razmišljali kako da kroz poslednje scene „Krune” odaju počast kraljici. Britanski mediji ranije su preneli da je plan da se sve tri glumice koje su u prethodnim sezonama tumačile Elizbetu Drugu pojave u finalu – od Kler Foj (prva i druga sezona), preko Olivije Kolman (treća i četvrta) i aktuelne Imelde Stonton (peta i šesta).

Profimedia
 

Od glumačke ekipe ponovo gledamo Džonatana Prajsa u roli princa Filipa, Dominika Vesta (Čarls), Lesli Menvil (Margaret), Oliviju Vilijams (Kamila), Halida Abdalu (Dodi Fajed), Bertija Karvela (Toni Bler), navodi Politika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike