Slike koje teraju suze na oči! U Novom Sadu otvorena izložba posvećena Mihajloviću i Rosiju: Prisustvovala i Mihina majka (FOTO)

06.09.2023

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Dva velikana svetskog fudbala predstavljaju oličenje povezanosti dve zemlje i dva naroda

Slike koje teraju suze na oči! U Novom Sadu otvorena izložba posvećena Mihajloviću i Rosiju: Prisustvovala i Mihina majka (FOTO)
Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Izložba posvećena legendarnim fudbalerima Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju svečano je otvorena sinoć u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu.

Izložbu je otvorio ambasador Italije u Srbiji Luka Gori koji je tom prilikom istakao da ova dva velikana svetskog fudbala predstavljaju oličenje povezanosti dve zemlje i dva naroda.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

- Okupili smo se ovde u znak sećanja na dvojicu čuvenih igrača, omiljenih i u Italiji i u Srbiji. Drago mi je što se posle uspeha u Beogradu, ova izložba održava i u Novom Sadu. Uz brojne sportske uspehe u domovini i Italiji, Siniša je neko ko je uspeo da ujedini navijačke klubove Italije u najtežim trenucima - kazao je Gori.

Povratak kući

Direktor izložbe Marko Skenbri izjavio je da se ovom postavkom pokazalo koliko je na Sinišu Mihajlovića veliko sećanje ne samo srpskog, već i italijanskog naroda.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

- Siniša je bio ponosan Srbin, ali on je i deo Italije. Bio je oženjen tamo, njegova deca tamo žive i smatramo da je delimično Italijan i na tome na ovaj način želimo da mu zahvalimo. I bilo je vreme da se on kroz ovu izložbu vrati kući. Ovde smo da slavimo dve ikone, Paolo je i dan-danas upamćen i slavljen kao najbolji fudbaler Italije - rekao je Skenbri.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i porodica Siniše Mihajlovića, kao i njegovi saigrači iz FK Vojvodina.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Izložba će trajati do 30. septembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike