„Pre upotrebe proučiti uputstvo“: Jedini lek za ljudsku glupost (FOTO)

05.09.2023

14:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Dok nas odbrambeni mehanizmi čvrsto drže na zemlji, naša glava se uzdiže na mesto gde niko ne može ni da je vidi, a kamoli dotakne

„Pre upotrebe proučiti uputstvo“: Jedini lek za ljudsku glupost (FOTO)
Copyright Promo/Andrea Novićević

U ponedeljak, 11. septembra u 19 časova, u UK Parobrod biće otvorena izložba „Pre upotrebe proučiti upustvo“, autorke  Andree Novićević. 

Izložba ukazuje na neistraženost sopstvene individualnosti koja vapi za instrukcijama. Kroz kombinaciju grafika crteža i slika, koncepcija je sastavljena u formi kritike ljudske gluposti utemeljeno na cinizmu i sarkazmu. 

Promo/Andrea Novićević
 

Kalup društvene konstrukcije koji je lišen introspekcije, rezultira lažnim predstavama o sebi koje redovno negujemo. Dok nas odbrambeni mehanizmi čvrsto drže na zemlji, naša glava se uzdiže na mesto gde niko ne može ni da je vidi, a kamoli dotakne. 

Promo/Andrea Novićević
 

Samospoznaja

Uputstvo koje se kroz postavku nudi i poziva da zagrebemo ispod društvene konstrukcije i sagledamo jedini lek za ljudsku glupost - samospoznaju. 

Andrea Novićević, rođena 2000. godine, diplomirani je dizajner i vizuelni umetnik. Ličnim brendom i pseudonimom pod kojim se predstavlja - Djisus, istupa angažovano i osvešćeno prema svakodnevnici koju posmatra. Teži ka direktnoj komunikaciji sa publikom uz negovanje ironičnog narativa.

Promo/Andrea Novićević
 

U stvaralaštvu, pored minimalističkih i jasnih plakata, koristi i spontanu narativnost crteža kao osnovnog medijuma. Istražujući horizonte svog uma, projektuje kroz ličnu prizmu svet unutar i oko sebe konceptualno i koncizno, a pre svega duhovito. Brend nastoji da stvori intrapersonalni momenat, koji će navesti posmatrača na poistovećivanje sa idejnom temom. Trenutno iza sebe ima četiri samostalne izložbe i preko deset grupnih.

Promo/Andrea Novićević
 

Izložba je otvorena do 29. septembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike