Pol Meskal o nastavku "Gladijatora": Superheroji ne moraju biti jaki

26.08.2023

17:30

0

Film se odvija nekoliko decenija nakon Maksimusove smrti

Pol Meskal o nastavku "Gladijatora": Superheroji ne moraju biti jaki
Pol Meskal - Copyright Profimedia

Snimanje nastavka "Gladijatora" je već odmaklo a Pol Meskal je prvi put "progovorio" o svojoj fizičkoj spremnosti za ovu ulogu.

Nastavak „Gladijatora“ odvijaće se nekoliko decenija nakon Maksimusove smrti, a Meskal igra Lusijusa Verusa, sina rimske carice Lusile.

Profimedia
 

On je izjavio da glumci koji igraju superheroje uglavnom "lažu" kako se spremaju za uloge odnosno o načinu ishrane i vežbama tokom priprema za ulogu.

Da li je "brojanje kalorija" najvažnije

On je izjavio da za ulogu nastavka "Gladijatora" nije morao  da bude fizički jak kao Rasel Krou u originalnom filmu iz 2000. godine.

- Nekako svi podrazumevaju da kada igrate u "Gladijatoru" morate biti fizički jaki. Ipak mislim da je ovo drugačija vrsta filma o superherojima. Rasel Krou je morao da bude fizički jak ali to je nekako bilo u direktnoj vezi s njegovim likom - rekao je Meskal.

Profiemdia
 

On ističe da postoje mnogo pametniji razgovori o filmu od brojanja unetih kalorija dnevno.

- Kad god čuješ neko da je uneo 7.000 kalorija, sigurno laže. Da li je to jedino što je zanimljivo kada se priča o ulozi  - pita se ovaj glumac.

Superheroji ne moraju biti jaki samo zato što to publika očekuje

On tvrdi da različite uloge zahtevaju različitu fizičku pripremljenost tela.

Prema njegovom mišljenju Rasel Krou je u originalnom "Gladijatoru" morao biti fizički jak jer je on igrao bivšeg rimskog generala koji je prodat u ropstvo i koji je morao da se bori za svoju slobodu.
 

Profimedia
 

S druge strane iako se superheroji bore sa "lošim momcima", prema Maskalu ne moraju biti fizički jaki, samo zato što to od njih publika očekuje i jer su tako predstavljani u stripovima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike