Koga bi Pedro Paskal mogao da igra u nastavku "Gladijatora": Odgovor se krije u jednoj stvari

04.05.2023

13:00

0

Sve fanove je obradovala vest da se ekipi pridružuje trenutno jedan od najtraženijih glumaca

Koga bi Pedro Paskal mogao da igra u nastavku "Gladijatora": Odgovor se krije u  jednoj stvari
Pedro Paskal - Copyright Profimedia

Ridli Skot je okupio ekipu snova za nastavak čuvenog filma "Gladijator", doduše bez Rasela Kroua. Međutim, sve fanove je obradovala vest da se ekipi pridružuje trenutno jedan od najtraženijih glumaca Pedro Paskal.

Sada se postavlja pitanje koga bi mogao da igra Paskal.

Profimedia
 

- Ako se sećate postojao je klinac koji je hteo da pobedi Gladijatora. Dakle taj klinac je sad porastao i postao je car. Ne znam šta će se tačno dešavati ali to je osnovna ideja filma. Dakle ovo nije rimejk ali ni klasičan nastavak filma - izjavio je Rasel Krou.

Inspiracija u istorijskoj knjizi

Lik Maksimusa u tumačenju Rasela Kroua stvoren je za potrebe filma, ali su car Komod i njegova ćerka Lucila bili istorijski likovi.

U nastavku se pojavljuje puno poznatih glumaca. Film će ponovo inspiraciju uzeti iz istorijske knjige, a to bi moglo da nas navede na odgovor o potencijalnoj radnji i ulozi Pedra Paskala.

Profimedia
 

Kako je jedan korisnik mreže Reddit istakao, Pol Meskal će glumici Lucija, Lucilinog sina, a Džozef Kvin će biti car Karakala, koji je vladao Rimskim carstvom od 198. do 217. godine.

Gladijatorski dvoboj

Veruje se da će Beri Kogan glumiti njegovog brata Getu, na osnovu čega se veruje da će nastavak biti smešten u 211. godinu, odnosno započeti trenutkom kada Karakala ubija Getu.

Pretpostavka je da će Lucije preuzeti istorijsku ulogu svog brata Aurelija Pompejanusa, koga je takođe ubio Karakala, a to omogućava i pretpostavku o liku koga tumači Paskal.

Profimedia
 

Spekuliše se da će on biti fiktivan, ukoliko je protagonista, mogao bi da bude povezan sa Lucijem i da možda izazove Karakalu na gladijatorski dvoboj zarad osvete.

A ako nije protagonista, mogao bi da bude vojnik Justin Marcijalis, koji je ubio Karakalu i sam stradao tom prilikom, a koga je unajmio bogati Afrikanac Makrinus, koji je želeo da i sam postane car.

Još jedan dokaz da je ovo moguće je kasting Denzela Vošingtona, koji bi mogao da preuzme ulogu Makrinusa. Premijera "Gladijatora 2" je zakazana za 22. novembar 2024. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike