Leonardo Dikaprio otkrio ko je Leni Vilijams: Ime koje je moglo da mu uništi karijeru!

20.08.2023

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Na početku su mu mnogi predlagali da promeni jednu stvar

Leonardo Dikaprio otkrio ko je Leni Vilijams: Ime koje je moglo da mu uništi karijeru!
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Slavne osobe iz mnogih branši često menjaju svoja prava imena, ne bi, li na nagovor agenata ili marketinških stručnjaka, pronašli zvučnija i bolja po kojima će biti mnogo prepoznatljivije.

Leonardo Dikaprio je bio jedan od glumaca koga je njegov prvi agent nagovarao da promeni ime kako bi postao slavan, ali on na to nije pristao, što se iz današnje perspektive pokazalo kao prava odluka, jer bi u protivnom njegova karijera, možda, pošla sasvim drugačijim i ne toliko uspešnim smerom.

Profimedia
 

Kako je jednom prilikom otkrio u emisiji Dejvida Letermana, na početku karijere je pokušao da pronađe agenta, ali niko nije bio impresioniran njegovim imenom. Iako je Dikaprio tada imao samo šest godina, tim agenata mu je nudio pseudonim.

Previše etnički

- Kad sam dobio prvog agenta, hteo je da mi promeni ime u Leni Vilijams. Rekao je da moje pravo ime svima zvuči "previše etnički" - ispričao je glumac. 

Do imena Leni došli su skraćivanjem njegovog pravog imena.

- Moje srednje ime je Vilhelm, pa su ga promenili u Vilijams, ali nisam hteo da pristanem na to - naglasio je glumac koji je zbog toga rizikovao i odbio ugovor sa tom agencijom, iako je jako želeo da se probije u svetu filma. 

Profimedia
 

Inače, prezime Dikaprio je italijansko, dok majka slavnog glumca ima nemačko poreklo, zbog čega mu je srednje ime Vilhelm. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike