Šokantne optužbe na račun Toma Kruza i Nikol Kidman: Egocentrični manijak i loša glumica (VIDEO)

31.07.2023

13:00

0

Scenarista čuvenog filma "Širom zatvorenih očiju" u svojoj najnovijoj knjizi "Last Post" govori o svom burnom iskustvu

Šokantne optužbe na račun Toma Kruza i Nikol Kidman: Egocentrični manijak i loša glumica (VIDEO)
Tom Kruz i Nikol Kidman u filmu "Širom zatvorenih očiju" - Copyright Profimedia

Oskarovac Frederik Rafael, koji je 1999. godine nagrađen za čuvenu erotsku dramu "Širom zatvorenih očiju", izneo je šokantne optužbe na račun Toma Kruza i Nikol Kidman, koji kao bračni par igraju glavne uloge u ovom filmu.

Scenarista ovog ostvarenja danas ima 91. godinu i u svojoj najnovijoj knjizi "Last Post" govori o svom burnom iskustvu rada sa rediteljem Stenlijem Kjubrikom na ovoj erotskoj drami, nakon koje se ubrzo raspao brak Kruza i Kidmanove.

Tom Kruz i Nikol Kidman u filmu "Širom zatvorenih očiju"/Profimedia
 

Frederik u svojoj knjizi kao da pokušava da odgonetne ono što godinama muči fanove Kidmanove i Kruza. Da li je sve u filmu bila istina ili laž?

Egocentrični kontrol-manijak

- Da li je malo naivno poverovati da će vam bračni par koji glumi bračni par omogućiti da "istinu" prenesu na ekran? U jednu stvar možete biti prilično sigurni: šta god da je bračni par javno otkrio o svojoj vezi, oni retko kad ispuštaju ključne informacije iz torbe. Da li ste zaista mislili da su Kruz i Kidman povezani iskrenom strašću, a ne u karijernom zagrljaju? - kaže u svojoj knjizi ovaj slavni scenarista.

Profimedia
 

On je optužio reditelja Kjubrika kao i njegovu porodicu, zajedno sa Tomom Kruzom, da su sve pokušali ne bi li njega istisnuli kao nekog ko je doprineo uspehu ovog filma.

- Nikada me niko nije nazvao lažljivcem kao što su me nazvali klan Harlan i Tom Kruz, egocentrični kontrol-manijak sa kojim nikada nisam razgovarao - piše u njegovoj knjizi, prenosi Daily Mail.

Nakon što je snimanje završeno, scenarista je optužio glumca da je ponudom za posao pokušao da ga izmanipuliše. Takođe je istražio Kruzovu povezanost sa sajentologijom, sugerišući da se glumčeva potreba za kontrolom proteže izvan filmskog seta.

Kruzu je potrebna sajentologija

- Kruz mi je ipak ponudio posao, ubrzo nakon što smo završili snimanje. Bolje me je imati na uzici, bez sumnje. S druge strane, čini se da je njemu potrebna kontrola koju nalazi u sajentologiji - navodi u svojoj knjizi Rafael.

Nakon izlaska filma 1999. godine, brak Kidman i Kruza je okončan, a glumica se 2006. udala za Kita Urbana.

Profimedia
 

Iako je veliki deo Rafaelove kritike bio usmeren prema Kjubriku i Kruzu, takođe je oštro kritikovao i Kidman, dovodeći u pitanje njenu zvezdanu slavu i nedostatak uspešnih filmova do tog trenutka.

- Nikol je već dugi niz godina zvezda za mnoge ljude. Možete li da se setite jednog njenog filma koji ste poželeli da ponovo pogledate? - zaključuje u svojoj knjizi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike