Viljem Defo zbog novog filma uradio morbidnu stvar: Priprema za jezivu ulogu na jezivom mestu (FOTO/VIDEO)

20.08.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"To nije normalan film", izjavio je glumac

Viljem Defo zbog novog filma uradio morbidnu stvar: Priprema za jezivu ulogu na jezivom mestu (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Kako bi što bolje odigrali svoju ulogu, glumci često čine stvari poput njihovih likova, od celonoćne vožnje taksija, nauče da igraju balet ili sviraju klavir. Međutim, Viljem Defo je učinio mnogo morbidniju stvar zbog svoje uloge u filmu "Jadna stvorenja".

Za ulogu doktora Godvina Bakstera u novoj naučnofantastičnoj priči reditelja Jorgosa Lantimosa, Defo je išao u školu za pogrebnike kako bi što uverljivije odigrao lik ekscentričnog naučnika koji glavnu junakinju Belu Bakster (Ema Stoun) vraća u život iz mrtvih. Grčki reditelj je poznat po svojim nadrealnim i jezivim filmovima i ekscentričnim likovima, u koje se Defo savršeno uklapa, ali i njemu su neke stvari bile nove po pitanju rediteljevog pristupa, što je i otkrio za magazin Empire.

Promo/MegaComFilm
 

To nije normalan film

- To je drugačiji odnos od onog koji inače imate sa partnerima na sceni. Vrlo ste strpljivi sa svima, a svi su strpljivi s vama. Moraju da budu sigurni u ono što rade, jer je u ovom ostvarenju ono što mi radimo prilično riskantno. To nije normalan film - rekao je glumac.

Defo je morao da ide u školu za pogrebnike kako bi savladao jedan deo tog zanimanja - anatomski rezovi nožem i šivenje koji su bili specifični za 19. vek. 

Profimedia
 

Premijera u Veneciji

Prema sinopsisu, glavna junakinja Bela Bakster vraćena je u život zahvaljujući izvanrednom i ekscentričnom naučniku kojeg igra Defo. U želji da istraži svetska prostranstva i proširi svoje vidike, ona napušta svog tvorca i otpočinje borbu za svoju slobodu sa Dankanom Vederburnom, razvratnim advokatom kojeg tumači Mark Rufalo. 

Promo/MegaComFilm
 

Gladna ovozemaljskog života Bela kreće u burnu avanturu širom kontinenta. Oslobođena predrasuda datog vremena, postaje nepokolebljiva u svojoj nameri da se založi za jednakost i slobodu.

Profimedia
 

Svetska premijera ovog ostvarenja biće održana na predstojećem filmskom festivalu u Veneciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike