"Dobro se sećam vremena kad sam bila čistačica": Meril Strip i ostale zvezde dali novac štrajkačima u Holivudu

03.08.2023

17:00

0

Petnaest miliona dolara finansijske podrške

"Dobro se sećam vremena kad sam bila čistačica": Meril Strip i ostale zvezde dali novac štrajkačima u Holivudu
Meril Strip - Copyright Profimedia

Velike holivudske zvezde možda nisu u prvom redu aktuelnog štrajka glumaca u Holivudu ali našle su drugi način da podrže svoje kolege.

Nekoliko holivudskih megavezda uključujući Meril Strip, Leonarda Dikaprija, Džordža i Amal Kluni, donirali su oko milion dolara pomoći glumcima koji su u štrajku. Za tri nedelje za sindikat glumaca koji su u štrajku prikupljeno je ukupno 15 miliona dolara pomoći.

Profimedia
 

SAG-AFTRA je nezavisna dobrotvorna organizacija koja kroz program hitne finansijske pomoći obezbeđuje pomoć onima koji si životno ugroženi.

Pomoć za one koji nemaju da plaćaju račune

Bespovratna finansijska sredstva se daju onima koji su najugroženiji, da bi mogli pokriti najosnovnije troškove.

Prošlog meseca pomoć u vidu sedmocifrene brojke sindikatu glumaca uputio je glumac Dvejn Džonson, ali je apelovao na one koji najviše zarađuju, da krenu njegovim putem.

Profimedia
 

Među onima koji su dali po milion dolara pomoći su i: Džulija Roberts, Nikol Kidman, Dženifer Lopez, Arnold Švarceneger, Opra Vinfri i drugi.

Borba protiv Golijata

- Dobro se sećam se svojih dana kao konobarica, čistačica i daktilografkinja čak i perioda na listi za nezaposlene - navela je Meril Strip u saopštenju za javnost.

Profimedia
 

Kako je dodala:

- Srećna sam što mogu da podržim štrajkače u borbi protiv Golijata. Stojimo zajedno na frontu naspram moćnih korporacija koje pokušavaju da nam oduzmu ljudsko dostojanstvo, ljudskost pa čak i samog čoveka iz profesije. Najviše sam ponosna na glumce koji su odmah ponudili svoju pomoć.

Vreme je da naša generacija uzvrati

Saopštenjem za javnost se obratio i Džordž Kluni.

- Spremni smo da se vratimo za pregovarački sto i napravimo fer dogovor. Do tada, ponosan sam što mogu da podržim SAG-AFTRA fondaciju i moje kolege koji se bore u ovo istorijskom trenutku. Stajali smo na ramenima Beti Dejvisa i Džejmsa Kegnija, i vreme je da naša generacija uzvrati.

Profimedia
 

Prikupljanje pomoći za najugroženije glumce se nastavlja a za sada štrajku u Holivudu se ne nazire kraj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike