Nadrealni svet Salvadora Dalija na licu mesta: Spektakularna izložba dela španskog genija (FOTO/VIDEO)

13.08.2023

12:00

0

Pravi vizuelni doživljaj za ljubitelje umetnosti

Nadrealni svet Salvadora Dalija na licu mesta: Spektakularna izložba dela španskog genija (FOTO/VIDEO)
Salvador Dali - Copyright Profimedia

Izložbe koje spajaju umetnost i savremenu tehnologiju uvek su pravi vizuelni spektakl za ljubitelje umetnosti. Svet umetnosti Salvadora Dalija je čudesan i nadrealan, a sada ljubitelji umetnosti mogu i da ga osete svim čulima.

Profimedia
 

Naime, izložba "Dalí: Cybernetics – The Immersive Experience", koja trenutno gostuje u Londonu, omogućava da svemir španskog genija i njegova nadrealna remek-dela doživimo kroz zvučne efekte, animirane projekcije i zasebne digitalne projekcije Dalijevih slika.

Instalacije u kombinaciji s muzikom

Ovakva vrsta izložbe omogućava posetiocima da bukvalno urone u čudesan svet umetnika.

Profimedia
 

Instalacije i projekcije u kombinaciji s muzikom prikazuju Dalijeva dela i bogat nedrealistični svet boja iz dosad neviđene perspektive.

Izložbu je do sada posetilo preko 80.000 posetilaca.

Svet pijanstva, groznice i religije

Salvador Dali bio je jedan od najznačajnijih umetnika 20. veka.

Bavio se slikanjem, pisanjem, vajanjem, scenografijom i glumom. Često ga nazivaju i velikim majstorom nadrealizma. Njegova umetnička dela pokazala su da je on jedan od najkreativnijih slikara svog vremena. Dalijeva česta tematika je svet prostora, pijanstva, groznice i religije.

Ovaj slavni slikar je čitavog svog života verovao u svoju posebnost. Jedni su ga smatrali genijem, dok su drugi govorili o njemu kao poremećenom egocentriku, čija dela nemaju nikakvu vrednost.

Mada su ga španski likovni kritičari uvek smatrali za nadobudnog i netalentovanog šarlatana, popularnost i prodajna cena njegovih dela neprestano su rasli. Danas, svetski kolekcionari plaćaju milione dolara kako bi u svojoj kolekciji imali bar jednu Dalijevu sliku.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike