Nagrada "Milan Mladenović" biće dodeljena u gradu u kojem je muzičar provodio leta: Poznati superfinalisti

11.08.2023

15:30

0

Priznanje u znak sećanja na poznatog muzičara biće dodeljeno 21. septembra

Nagrada "Milan Mladenović" biće dodeljena u gradu u kojem je muzičar provodio leta: Poznati superfinalisti
Nagrada Milan Mladenović - Copyright Promo/Zoran Trbović/Nikola Puzigaća

Nagrada Milan Mladenović tradicionalno će biti dodeljena 21. septembra, na Milanov rođendan, ali ovoga puta ne u Beogradu, već u Makarskoj.

Foto/Aleksandar Kujučev
 

- Nagrada Milan Mladenović je regionalnog karaktera, i otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da dobitnike proglašavamo u različitim gradovima na teritoriji bivše Jugoslavije, na mestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milana.

Zahvaljujući inicijativi Grada Makarska, Turističke zajednice Grada Makarska i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće - kažu u Zadužbini Milana Mladenovića.

Rodno mesto majke Danice

Peta Nagrada Milan Mladenović biće dodeljena 21. septembra 2023. u Malakološkom muzeju u Makarskoj, gradu od izuzetne važnosti za Milanovo odrastanje.

Foto: Zadužbina Milana Mladenovića/Jana Oršolić
 

Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, živeo je u Sarajevu i Beogradu, a leta je od rođenja, pa sve do ratnih '90tih provodio u Makarskoj, rodnom mestu njegove majke Danice.

- Žiri Nagrade Milan Mladenović 2023 u sastavu Ana Đurić Konstrakta, muzičarka, Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije "Bunt", Boris Lajner, muzičar, Zoran Predin, muzičar i Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, prvo je izglasao 12 finalista od 326 prijava koje su stigle na ovogodišnji konkurs.

U novom krugu glasanja imali su zadatak da ocene finaliste i odaberu pet superfinalista, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat Nagrade.

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023. su Tibor Karahmemedović sa pesmom "Bonvivani", zatim bend Ljubičice sa numerom "Dok čekamo pad", slovenačka muzičarka "Astrid" sa pesmom "Kostarika", Lena sa numerom "Mali milion" i bend "Ohajo" sa numerom "Put".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike