Bred Pit uprkos odobrenju prekinuo snimanje novog filma: Uz njega i čuvena oskarovka!

30.07.2023

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Njih dvoje bi mogli da budu prvi u nizu najplaćenijih glumaca koji su javno istupili i priključili se štrajku u Holivudu

Bred Pit uprkos odobrenju prekinuo snimanje novog filma: Uz njega i čuvena oskarovka!
Copyright Profimedia

Uprkos privremenim sporazumima ili angažovanju evropskih glumaca, oskarovci Vajola Dejvis Bred Pit solidarisali su se sa kolegama u štrajku i prekinuli snimanja filmova "G20" i još uvek neimenovanog ostvarenja o Formuli 1.

Dejvis i Pit mogli bi da budu prvi u nizu najplaćenijih glumaca koji su javno istupili i priključili se WGA i SAG-AFTRA štrajkovima, uprkos dopuštenjima za nastavak projekata na kojima trenutno rade.

Profimedia
 

Vajola radi na filmu "G20" koji je dobio dozvolu za nastavak snimanja, ali je oskarovka objasnila da bi bilo “neosetljivo” nastaviti sa produkcijom.

Neprikladno je nastaviti sa snimanjem

Taj akcioni triler, kao i niz drugih filmova, dobio je odobrenje za nastavak snimanja i to zahvaljujući privremenom sporazumu koje je izdalo udruženje SAG-AFTRA, a koje je neophodno za započinjanje ili nastavak produkcije nekog filmskog projekta. Ipak, glumica je odlučila da prekine produkciju i javno podrži štrajk, dajući do znanja da je spremna da nastavi da radi odmah nakon što se štrajkovi prekinu, odnosno budu potpisani sporazumi za isplate poštenih nagrada za osobe uključene u već započete, ali i sve buduće projekte.   

Profimedia
 

- Volim ovaj film, ali mislim da je u najmanju ruku neprikladno nastaviti sa snimanjem dok štrajk još uvek traje - rekla je Dejvis. 

Bred Pit izričit

Jasan stav oko štrajka ima i Bred Pit koji je, kao producent i glumac u filmu o Formuli 1, lično zatražio privremeni prekid produkcije, a to je bila reakcija na zabrinutost koju su iskazali članovi filmske ekipe.

Do sada je taj film sniman na F1 trkama širom Evrope sa glumcima koji nisu članovi SAG-a, a Pit je radio je iza kamera, kao producent. Ipak, sada je odlučio da zaustavi ceo projekat i pruži podršku kolegama u štrajku.

Profimedia
 

Prema pisanju britanskih medija, glumac se složio da već dogovorena snimanja budu dovršena, ali je odložio produkciju planiranu za naredna dva meseca. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike