Dvejn Džonson prvi odlučio da pomogne štrajkačima u Holivudu: Najveća donacija ikada

25.07.2023

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Prema sadašnjoj proceni, između sedam i deset hiljada glumaca imaju potrebu za finansijskom pomoći

Dvejn Džonson prvi odlučio da pomogne štrajkačima u Holivudu: Najveća donacija ikada
Dvejn Džonson - Copyright Profimedia

Pre 12 dana sindikat američkih glumaca SAG-AFTRA odlučio je da započne štrajk, a s obzirom na to da taj sindikat ima svoj fond čiji je predsednik Kortni B. Vans, on je poslao pismo na adrese 2. 700 članova sindikata koji najviše zarađuju, i u kojem je naveo kako će se mnogi glumci, zbog štrajka, naći u finansijskim problemima.

Profimedia
 

Apel najbogatijim glumcima

Sličnu situaciju su doživeli i u vreme pandemije koronavirusa, kada je zaustavljeno snimanje mnogih filmova i serija, pri čemu je fond pomagao glumcima kroz svoj Emergency Financial Assistance Program.

- Oslanjamo se na donacije i do sada smo prikupili dovoljno novca za naše programe. Ali, kada nas pogodi kriza poput ove, tada trošimo mlione i milione na finansijsku pomoć i tražimo naše najpoznatije članove, koji to mogu da priušte, da pomognu svojim kolegama - naglasio je Vans u razgovoru za Varajeti.

Profimedia
 

Velikodušnost slavnog glumca

Prvi koji je odlučio da pomogne je Dvejn Džonson, koji je telefonom razgovarao sa Vansom. Kortni je rekao da je iznos koji je glumac odlučio da uplati u fond tajan, ali je napomenuo da je zadivljen njegovom velikodušnošću i da je ovo najveća donacija ikada. Džonson mu je poverio da stoji na raspolaganju i da se od njega može tražiti sve što je potrebno.

- Time je poslao snažnu poruku ostalim čuvenim glumcima da naprave isto - ističe Vans.

Profimedia
 

Iznos od sedam cifara

SAG-AFTRA fond po pravilu pomaže svakog člana sa 1.500 dolara, ali kada se glumac nađe u posebnim situacijama, kada je bolestan ili finansijski ugrožen, tada može da dobije šest hiljada dolara.

Profimedia
 

Prema navodima Varajetija, Džonson je uplatio iznos od sedam cifara, što znači od milion dolara pa naviše, koji će pomoći mnogim glumcima. Prema sadašnjoj proceni, između sedam i deset hiljada glumaca, članova sindikata, imaju potrebu za finansijskom pomoći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike