"Umri muški 3" je imao drugačiji kraj: Ruski rulet Brusa Vilisa

02.07.2023

08:00

0

Sve je moglo izgledati drugačije

"Umri muški 3" je imao drugačiji kraj: Ruski rulet Brusa Vilisa
Brus Vilis u "Umri muški 3" - Copyright Profimedia

Brus Vilis se proslavio ulogom Džona Meklejna u franšizi filmova "Umri muški".

Za razliku od ostalih akcionih heroja osamdesetih i devedesetih godina, poput Ramba, kojeg je igrao Silvester Stalone, ili Terminatora, kojeg glumi Arnold Švarceneger, Džon Meklejn je bio običan čovek koji slučajno postaje heroj.

Profimedia
 

U trećem nastavku franšize "Umri muški" Džon Meklejn odlazi u Njujork i susreće se sa novim negativcem, teroristom Simonom, kojeg glumi slavni Džeremi Ajrons.

Nadmudrivanje sa teroristom

Simon postavlja bombe širom Njujorka  kako bi opljačkao Federalne rezerve u Njuorku.  Kasnije u filmu otkrivamo da je Simon brat Hansa Grubera iz prvog dela "Umri muški", kojeg je glumio Alan Rikman, što znači da osim novca traži i osvetu.    

Meklejn uz pomoć policije lovi Simona. Ne želi ga ubiti, ali to je ono šta mora uraditi kako bi spasio dan. Na kraju filma Simon ulazi u helikopter i uspeva pobeći od Meklejna, ali ovaj ga ipak uspeva nadmudriti. Iz revolvera puca u obližnji kabl, koji se zabija u helikopter, što dovodi do pada i eksplozije helikoptera.

Profimedia
 

Zanimljivo je da je "Umri muški 3"  imao i alternativni kraj.

Kako je izgledao alternativni kraj

U ovoj verziji filma Simon pobeđuje, a Meklejn dobija otkaz na poslu. Meklejn, željan osvete, nakon nekog vremena uspeva pronaći Simona u jednom restoranu. Do tada Meklejn uspeva da ubije deo Simonovih pomoćnika, a deo da zatvori u skladištu.

Bivši policajac u rukama nosi velik paket koji zatim stavlja na sto i otkriva da je unutra bacač rakete, a Simona izaziva na igru sličnu ruskom ruletu. Svaki put kada Simon odgovori na zagonetku koju mu postavi, Meklejn na stolu zavrti bacač rakete.

Profimedia
 

Simon na par pitanja zaredom uspeva da odgovori tačno, ali na poslednjem pogreši. Kada ga Meklejn pita "Jesi li siguran?", ovaj odgovara potvrdno, na što Meklejn aktivira bacač rakete i ubije ga na mestu.

Iako ovakav završetak zvuči uzbudljivije, protivi se svemu što znamo o omiljenom heroju. On je čovek koji se nasiljem koristi samo ako je to krajnje potrebno, a ne čovek koji hladnokrvno traži osvetu. Čini se na sreću, kraj je ipak bio drugačiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike