Ovo niste smeli da mi uradite: Silvester Stalone otkrio zašto više nije "Roki" (VIDEO)

04.03.2023

15:00

0

Prvi put se pojavio 1976. godine, amaterski bokser koji je izazvao svetskog prvaka u teškoj kategoriji

Ovo niste smeli da mi uradite: Silvester Stalone otkrio zašto više nije "Roki" (VIDEO)
Silvester Stalone kao Roki - Copyright Profimedia

Film "Krid III" koji se upravo pojavio u bioskopima donosi veliko iznenađenje. Prvi put u serijalu o neustrašivim bokserima ne pojavljuje se lik od kojeg je sve počelo - Roki Balboe.

Prvi put smo ga videli 1976. godine, Roki je bio amaterski bokser koji je izazvao svetskog prvaka u teškoj kategoriji Apola Krida, u euforiji koja je zavladala kad je Roki ostao na nogama do kraja meča, mnogi nisu slušali odluku sudija koji su Krida proglasili pobednikom.

U nastavku Roki je pristao na novi meč, jedva je izborio titulu, ali je ipak pobedio Krida, sve ostalo je istorija.

Profimedia
 

Volim da moji heroji dobijaju batine ali ne i mračne filmove

Od tada pa sve do filma "Krid III" Silvester Stalone je igrao Rokija, poslednji put u 58. godini. U trećem nastavku "Krida" se ne pojavljuje iz dva razloga.

Prvi je zato što sam Stalone nije veliki obožavalac "Krida" a drugi je sukob sa dugogodišnjim vlasnikom franšize Roki, Irvinom Vinklerom koji danas ima 91. godinu.

"Krid III" je mnogo mračniji nego što bismo očekivali od tradicionalne franšize Rokija.

- Film je otišao u potpunom drugom pravcu od onog koji bih ja želeo. To je drugačija filozofija Vinklera i Majkla B. Džordana. Želim im sreću ali ja sam mnogo veći romantičar. Volim da moji heroji dobijaju batine, ali ne i da su filmovi toliko mračni. Ljudima je dosta mraka - izjavio je Silvester Stalone.

Profimedia
 

Zašto nema Rokija u trećem nastavku "Krida"

Tvorac "Krida" je u prvom delu bio fokusiran na odnos Krida i Rokija, u drugom delu ga je gurnuo na sopstveni put a u trećem delu prema njegovom mišljenju jedino je imalo smisla pokazati Adonisa bez Rokijeve zaštite.

- Želeli smo da Adonis stane na svoje noge. Da bismo to uradili morali smo otići u prošlost. Koje su to bile traume iz detinjstva koje su oblikovale Adonisa danas - objasnio je Džordan, jedan od razloga zašto nema Rokija u trećem delu ovog filma, iako se pojavio u prva dva dela.

Profimedia
 

Sukob sa producentom

Staloneov sukob sa producentom Vinklerom je zapravo najveći razlog zašto ga nema u trećem delu "Krida". Njih dvojica već su duže vreme u sukobu zbog prava na franšizu Rokija koju Vinkler poseduje od 1976. godine.

Stalone je naivno prodao svoja prava misleći da će ipak jedan manji deo zadržati.

Holivudski glumac je prvi put javno progovorio o ovom sukobu 2019. godine a ono što ga najviše boli je činjenica da on nema nikakvo pravo nad likom Rokija, pa čak i ako neko bude poželeo potpuno da promeni njegovu prirodu i duh po kojem je prepoznatljiv.

Profimedia
 

- Nemam apsolutno nikakvog prava nad "Rokijem". Svaka reč, svaki slog, svaka gramatička greška je deo mog pečata ovom liku. Šokantno je ovo što se dogodilo ali mi je rečeno: hej, plaćen si, zašto se žališ? Ovo nisu smeli da mi urade - izjadao se novinarima Stalone.

Kako sada stvari stoje dokle god Vinkler bude imao prava nad Rokijem, teško da ćemo gledati Stalonea videti u ovoj ulozi koju je upravo on proslavio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike