Sloboda Mićalović u „Vatrama“: Premijera u Barseloni (FOTO)

14.06.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je koprodukcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nacionalnog teatra Katalonije

Sloboda Mićalović u „Vatrama“: Premijera u Barseloni (FOTO)
Copyright Promo/Nebojša Babić

Predstava „Vatre“ Marije Velasko, na osnovu proze „Vatre“ Margerit Jursenar u režiji Karme Portačeli, u četvrtak, 15. juna, premijerno će biti izvedena na sceni Nacionalnog teatra Katalonije u Barseloni. Repriza je u petak, 16. juna.

Promo/Nebojša Babić
 

Koprodukcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nacionalnog teatra Katalonije iz Barselone, koja je deo šireg evropskog projekta Unije teatara Evrope „Katastrofa“, premijerno je izvedena na Sceni “Ljuba Tadić” 2. februara ove godine, a sredinom februara učestvovala je na na festivalu „Finistera“ u Nacionalnom teatru u Portu (Portugal).

Promo/Nebojša Babić
 

Glavne uloge

U predstavi igraju Sloboda Mićalović, Nataša Tapušković, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Iva Manojlović, Damjan Kecojević i dvoje glumaca iz Nacionalnog teatra iz Barselone, Rosa Renom i Kivani Menolašina Hulijan.

Promo/Nebojša Babić
 

Scenografi su Marija de la Kamara i Gabrijel Pare Leskano, kostimograf Marija Marković Milojev, autor originalne muzike Đordi Kuljet, a autor video-materijala Migel Anhel Rajo. Za scenski pokret je zadužen Damjan Kecojević a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.

Promo/Nebojša Babić
 

Sedam najznačajnijih antičkih likova

Jedna od vodećih evropskih rediteljki i umetnička direktorka pozorišta iz Barselone, Karma Portačeli, suočava se sa sedam najznačajnijih antičkih ženskih likova iz rane poetske proze Margerit Jursenar, i slobodnom dramatizacijom njenog dela „Vatre“ prevodi mitološku osnovu evropske civilizacije na intimni plan čoveka savremenog doba.

Promo/Nebojša Babić
 

Grad Beograd je podržao projekat u celini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike