Švarceneger otkrio šokantan detalj o „Terminatoru“: Umesto njega ulogu je zamalo dobio poznati osuđeni ubica (FOTO)

08.06.2023

19:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Slavni glumac je ovaj podatak izneo u Netfliksovoj dokumentarnoj seriji „Arnold“, koja se bavi njegovim životom i glumačkom karijerom

Švarceneger otkrio šokantan detalj o „Terminatoru“: Umesto njega ulogu je zamalo dobio poznati osuđeni ubica (FOTO)
Arnold Švarceneger - Copyright Profimedia

Arnold Švarceneger otkrio je da je bivši NFL igrač O.Dž. Simpson zamalo preuzeo naslovnu ulogu u „Terminatoru“, ali producenti nisu bili uvereni da će gledaoci moći da ga dožive kao „mašinu za ubijanje".

Profimedia
 

Slavni glumac je ovaj podatak izneo u Netfliksovoj dokumentarnoj seriji „Arnold“, koja se bavi njegovim životom, glumačkom karijerom i ulaskom u politiku početkom dvehiljaditih. U dokumentarcu Švarcenegeru se pridružuje reditelj „Terminatora“ Džejms Kameron, kako bi se osvrnuo na to kako je došlo do podele uloga.

Ima pakleno lice

Kameron se prisetio da je Majk Medavoj, suosnivač Orion Pictures-a, koji je distribuirao film, smanjio glumačku postavu na Simpsona kao Terminatora i Švarcenegera kao borca ​​otpora Kajla Risa.

- Medavoj mi je rekao da su sve uloge za film podeljene. Švarceneger i Simpson. Pitao sam ga ko koga igra, jer su mi ta dva imena jednostavno zvučala pogrešno - prisetio se Kameron i dodao da je, kada je upoznao Arnolda, ostao zapanjen njegovim izgledom.

Profimedia
 

- Samo sam sedeo i gledao ga. To je kao kad se zvuk utiša i samo vidim kako mu svetla kroz staklene prozore udaraju u lice kad se vrata otvore. Pomislio sam: „Ima pakleno lice".

Ubistvo žene i suđenje veka

Švarceneger je rekao kako niko u Orion Pictures-u nije bio uveren da bi Simpson mogao da igra Terminatora, prenosi index.hr. Deset godina nakon što je film objavljen, Simpson je bio u središtu "suđenja veka" kada je 1994. optužen za ubistvo svoje bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana.

Profimedia
 

Bivši igrač američkog fudbala upleten je u zločin zahvaljujući forenzičkim dokazima, uključujući krvavu rukavicu. On je 1995. godine oslobođen optužbi, ali je građanska tužba protiv njega dve godine kasnije utvrdila da je odgovoran za ubistvo.

Ti si mašina

Švarceneger se u dokumentarnoj seriji osvrnuo i na to kako ga je Kameron ubedio da igra Terminatora.

- Rekao sam: „Gledaj, ko god da je, mora biti potpuno drugačiji od ljudskog bića. Način na koji vozi motocikl, način na koji trči, način na koji ustaje. Sve mora biti baš kao mašina. Džejms me je pitao: „Zašto ne glumiš Terminatora? Potpuno razumeš taj lik. Ti si mašina“ - otkrio je glumac i dodao da nije želeo da igra negativce, a pogotovo ne lika koji ima "26 redova teksta".

Profimedia
 

- Počeo sam da se svađam sa njim oko toga, a on je mirno rekao: „Pa, razmisli o tome“. Razmišljao sam tri dana, a onda sam ga nazvao i rekao: „Svaki put kad ga ponovo pročitam, sve se više zamišljam kako igram Terminatora. Pristao sam i onda smo počeli sa pripremama - zaključio je glumac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike