Kako su „Paklene ulice“ opstale nakon smrti Pola Vokera: Otkriveni potresni detalji (FOTO/VIDEO)

05.06.2023

18:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Produkcija je nakon glumčeve pogibije htela zauvek da ugasi franšizu

Kako su „Paklene ulice“ opstale nakon smrti Pola Vokera: Otkriveni potresni detalji (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Franšiza "Paklene ulice" zauvek je promenjena posle smrti Pola Vokera tokom produkcije sedmog filma 2015. godine, do te mere da je reditelj Džejms Van razmišljao da zauvek ugasi film.

Govoreći za THR, Van se osvrnuo na Vokerovu smrt, i šta je bilo potrebno da se završi ostatak filma.

Profimedia
 

- To je definitivno bio najteži film u mojoj karijeri. Radio sam tehnički izazovne filmove do tada, ali „Furious 7“ mi je zadao udarce na toliko različitih nivoa, posebno emotivnih - rekao je Van i dodao:

- Kada je Pol poginuo razmišljali smo da li da zauvek ugasimo film, ali smo kolektivno osećali da taj film treba da bude njegova zaostavština. Obrisali smo suze i rekli: „U redu, kako ćemo ovo da uradimo!?“.

Profimedia
 

Vokerova braća u drugoj polovini filma

- Srećom, snimao sam određene stvari sa Polom, kao što su njegove završne akcione scene, ali je još uvek nedostajalo mnogo bitova u filmu kojima je bio potreban on. Snimio sam samo polovinu onoga što mi je trebalo od Pola pre njegove smrti, a onda smo radili sa vizuelnim efektima da spasimo ono što smo imali. Završiti taj film sada, u današnjem svetu, sa naprednom tehnologijom, je jednostavno. Ali tada nismo imali takvu tehnologiju na raspolaganju. Morali smo da se koristimo trikovima da bi uspeli, a jedan od njih je bio da Polova braća, Kejleb i Kodi, uskoče i snime drugu polovinu filma. Zatim smo izvukli različite reči koje je Pol izgovarao kroz celu franšizu kako bi nam stvorio rečenice - otkrio je Džejms Van.

Profimedia
 

Najpotresniji momenat

„Furious 7“ se završava omažom pokojnom glumcu, dok Vokerov Brajan i Vin Dizel idu zajedno u vožnju, završavajući tako što se njih dvojica okreću u odvojenim pravcima. Reditelj je rekao da je ovo bio najteži deo produkcije, prenosi adria.ign.com.

- Najteži deo tog filma je bio montiranje kraja, gde se opraštamo od Pola. Bilo je veoma potresno. Bilo je teško odgledati kraj koji smo sastavili i ne zaplakati.

Profimedia
 

Pol će se "pojaviti" u završnici franšize

Sada se franšiza približava kraju, sa finalom iz više delova koje je počelo sa „Fast X“ prošlog meseca. Uoči premijere najnovijeg filma Dizel je izjavio da bi Brajan mogao da se pojavi u „Fast and Furious“ završnici na neki način:

- Nisam mogao da zamislim da se ova saga završi bez iskrenog pozdrava sa Brajanom O’ Konerom.  

Profimedia
 

Moguće je da će Polova braća imati udela u tome, jer su rekli da bi voleli da njegova uloga doživi kameo, i da još jednom "spasi stvar".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike