"Mala sirena" stigla u Srbiju: Na plavom tepihu poznati glumci i muzičari koji su pozajmili glas Diznijevim likovima (FOTO/VIDEO)

22.05.2023

17:00

0

Sve je bilo nalik čuvenoj priči nastaloj iz pera Hansa Kristijana Anderesena

"Mala sirena" stigla u Srbiju: Na plavom tepihu poznati glumci i muzičari koji su pozajmili glas Diznijevim likovima (FOTO/VIDEO)
Premijera "Male sirene" u Beogradu - Copyright Promo/MegaComFilm

Ubrzo nakon svetske holivudske prmeijere igranog filma "Mala sirena" odžana je i svečana premijera kod nas.

Na plavom tepihu, pred objektivima našli su se domaći glumci i muzičari, učesnici sinhronizacije dugoiščekivanog Diznijevog naslova.

Promo/MegaComFilm
 

Nekoliko dana pre nego što će se film "Mala sirena" naći na reperotaru svetskih i domaćih bioskopa, u duhu zamišljenog podokeanskog sveta juče je u Cineplexx BIG Beograd održana svečana premijera sinhronizovanog filma "Mala sirena".

Autorsko-glumačka ekipa na premijeri

Na plavom tepihu sve je bilo nalik čuvenoj priči nastaloj iz pera danskog pisca Hansa Kristijana Anderesena, a pred fotografima i novinarima našli su se domaći glumci i muzičari koji pozajmljuju glasove čuvenim Diznijevim likovima.

Premijeri je prisutvovala autorsko-glumačka ekipa, među kojima glavni glumci, muzičari Irina Arsenijević i Dušan Svilar poznatiji u filmu kao mala sirena Arijel i princ Erik.

Promo/MegaComFilm
 

Premijeri je prisustvovala i pevačica Edita Aradinović koja glas pozajmljuje galebu Skatlu, a pred publikom poklonio se i muzičar i glumac Đorđe David, inače na filmu u ulozi kralja Tritona, oca Male sirene.

Tijana Dapčević kao Ursula

Posebnu pažnju prvukao je najmlađi učesnik u sinhronizaciji, Ognjen Stojanović koji igra Flaundera, najboljeg Arijelinog prijatelja, kao i glumac Milan Tubič koji na velikom platnu interpretira crvenog krabu Sebastijana, a voljenu pesmu "Under the Sea" izvodi kao "Pod morem tim".

Promo/MegaComFilm
 

Pred publikom koja je premijerno pogledala dugonajavljivani Diznijev hit našla se i pevačica Tijana Dapčević koja u filmu tumači Ursulu, jednu od najpoznatijih opasnica Diznijevih animacija.

 - Jedva sam čekala da pogledam film. Veliki sam fan Male sirene. Napamet znam crtani. Ursula mi je jedna od omiljenih zlikovaca, zajedno sa Kruelom, ali Ursula prednjači - rekla je Tijana Dapčević.

Publici su se poklonili i glumica Elizabeta Đorevski i producent filma Srđan Čolić Mobi, kao i glumci mlađe generacije koji su svojim glasovima dočarali mnogobrojne likove poznate priče.

Mnogi su odrasli uz poznati crtani film, a čuveni studio Dizni odlučio je da nakon trideset i četiri godine koliko je prošlo od kada je crtani snimljena na veliko platno donose istu priču, sa pravim glumcima.

Film je od 25. maja na redovnom repertoaru bioskopa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike