Mira Banjac u lošem zdravstvenom stanju: Teško se krećem, ne izlazim nigde i ne prihvatam uloge!

16.05.2023

10:36

0

Autor: Dejan Ćirić

„Sve imam, samo snage nemam“, otkrila je naša velika glumica

Mira Banjac u lošem zdravstvenom stanju: Teško se krećem, ne izlazim nigde i ne prihvatam uloge!
Mira Banjac - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Mira Banjac se poslednjih meseci potpuno povukla sa javne scene zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, ali i zdravlja sina.

Glumica je u saobraćajnoj nesreći u avgustu 2021. godine zadobila povredu noge, zbog koje se sada otežano kreće, a ono što je pored toga brine jeste i narušeno zdravstveno stanje njenog sina jedinca Branislava Brane Jovanovića koji je zbog gastrointestinalnih tegoba neko vreme ležao u bolnici.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Glumici je prepisano strogo mirovanje, što joj izuzetno teško pada jer je, kako kaže, navikla da stalno bude u pokretu i radi.

- Sve imam, samo snage nemam. Teško se krećem, ne izlazim nigde. Ne prihvatam nove uloge i ništa se ne događa, ali nisam sama, dolaze prijatelji koji donose sve što mi je potrebno - otkrila je za Gloriu, prenosi Blic.

Sin na prvom mestu

Iako je celog života bila predana glumi, Mira nikada nije zapostavila porodicu, te ističe da je veoma privržena sinu.

- Porodica je porodica, uopšte nije važno koliko ima članova. Ona je izvor iz koga crpimo poimanja o životu, moralu, ljudima, centrala od koje dobijamo radost, snagu i energiju. Brana i ja se odlično slažemo. Dobar je sin, razume moj posao, putovanja, odsustva zbog snimanja, a ja njegovu ljubav prema lovu - rekla je Mira i dodala:

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Sad često kažem: "Ma, samo zdravlje da nas služi", što ranije nikad nisam pričala, a da uz zdravlje uspemo da održimo i zdrav razum, svima nam je ovih dana veoma važno.

Neka se srušim na sceni

Dramska umetnica već tri meseca miruje u svom domu, a odmor i lečenje je prekinula samo jednom, da bi u Jagodini otvorila 49. pozorišni festival Dani komedije.

- Kazala sam sebi da ovo ne mogu da propustim, iz mnogo razloga. Volim Jagodinu, oni ovde nisu tri godine imali festival. Zato sam odlučila da na njihovu svečanost idem, pa šta bude da bude. Neka se srušim na sceni, ali taj užitak, susret sa publikom, pružiću i sebi i njima. I volim što sam ovde, što se družim sa glumcima, sa gledaocima. Komedija se vratila svojoj kući, na svoj festival. To je velika stvar. Glumci se jako teško odlučuju da igraju komediju. Ona je mnogo više od same igre, za nju je potrebno dobro promišljanje. Tako nam je potrebno radosti, pameti, komedije koja nam donosi važnu poruku. Festivali nisu zabava, nisu žurka, oni su naša sučeljavanja koja su tako nužna u ovim vremenima - istakla je glumica.

Mira Banjac, Foto: ATAImages/ A.A.
 

Tokom otvaranja festivala u Kulturnom centru Jagodine Muzej pozorišne umetnosti Vojvodine priredio je u njenu čast izložbu "Sva lica Mire Banjac".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike