Mira Banjac imala saobraćajnu nezgodu

17.08.2021

19:15 >> 19:24

0

Autor: D. Božović

Glumica je prilikom putovanja sa sinom doživela udes kod Tjentišta

Mira Banjac imala saobraćajnu nezgodu
Copyright Mira Banjac / ATA Images

Glumica Mira Banjac imala je saobraćajnu nezgodu, prilikom putovanja na odmor. Na svu sreću, glumica je prošla bez težih povreda.

Naime, glumica je sa svojim sinom Branom Jovanovićem imala udes kod Tjentišta, kad je došlo do direktnog sudara dva vozila. Prema pisanju Kurira, Mira i Brana su prošli bez većih povreda, ona je samo ugruvana, a to sve je potvrđeno od prijatelja bliskog njihovoj porodici.

ATA Images/Antonio Ahel

Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, selu u šidskoj opštini, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Na “daske koje život znače” prvi put je stupila potkraj Drugog svetskog rata, kao članica Kulturne ekipe Prve proleterske brigade Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije.

U karijeri dugoj 70 godina odigrala je više od 300 uloga. Likove žena iz naroda, svoja najuspelija glumačka dostignuća, najčešće obogaćuje svojevrsnim humorom. Sarađivala je sa najvećim srpskim i jugoslovenskim rediteljima, i igrala sa najvećim glumačkim imenima. Teško je izdvojiti ulogu Mire Banjac za koju se ne može reći da nije ona za pamćenje, a još teže nabrojati veličanstveni niz remek-dela u kojima je igrala, dajući svakoj ulozi svoj lični pečat i samo njoj svojstvenu posebnost. Maestralne role imala je u ostvarenjima „Čuvar plaže u zimskom periodu“, „Široko je lišće“, „Salaš u Malom Ritu“, „Varljivo leto ’68“, „Balkanski špijun“, „Lepota poroka“, „Nož“, „Bure baruta“ i mnogim drugim. Televizijska publika pamti je po ulogama u TV serijama „Marija“, „Porodično blago“, „Vratiće se rode i „Bela lađa“. Igrala je i više glavnih uloga u dramama Milenka Vučetića, a u filmovima Gorana Paskaljevića je svaku ulogu dovela do savršenstva.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike