Stiven Sigal snima dokumentarac o sukobu Rusije i Ukrajine: Želi da pokaže pravu istinu, otkrio šta ga je šokiralo!

09.05.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Želja da prikaže šta se zaista događa na frontu ga je podstakla da počne da radi na ovom filmu

Stiven Sigal snima dokumentarac o sukobu Rusije i Ukrajine: Želi da pokaže pravu istinu, otkrio šta ga je šokiralo!
Stiven Sigal i Vladimir Putin - Copyright Profimedia

Glumac i reditelj Stiven Sigal počeo je rad na pripremi dokumentarnog filma o vojnoj operaciji u kome namerava da prikaže „celu istinu” o dešavanjima u Ukrajini.

Objasnio je da je razlog za početak rada na filmu o specijalnoj operaciji želja da celom svetu pokaže šta se zapravo događa na frontu.

Profimedia
 

- Cilj je dokazati i pokazati da ovo nije bila naša invazija, kako kažu druge zemlje - izjavio je Sigal, prenose ruski mediji.

Šok u Ukrajini

Reditelj je ispričao da je posećivao žarišta u zoni ruske vojne operacije i razgovarao sa vojnicima, ne samo ruskim, već i ukrajinskim.

- Za mene je bio šok što lokalni Ukrajinci smatraju da kod njih nema nacista - rekao je Sigal i izrazio mišljenje da informacije o ruskoj vojnoj operaciji, koje se pojavljuju u inostranim medijima, objavljuju analitički centri u Americi.

Profimedia
 

Podsetimo, Vladimir Putin je 2016. godine potpisao ukaz kojim se Stivenu Sigalu dodeljuje rusko državljanstvo. Njegov deda po očevoj liniji se rodio u Rusiji, a onda je u prvoj polovini 20. veka prešao u Ameriku. I neki drugi članovi njegove porodice takođe vode poreklo iz Rusije.

Sigal je 2018. postao specijalni predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije za humanitarne veze između Moskve i Vašingtona, navodi Sputnjik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike