„Mala sirena“ uskoro u domaćim bioskopima: Diznijev spektakl za celu porodicu (FOTO/VIDEO)

27.04.2023

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Film će se prikazivati u originalnoj i sinhronizovanoj verziji

„Mala sirena“ uskoro u domaćim bioskopima: Diznijev spektakl za celu porodicu (FOTO/VIDEO)
Mala sirena - Copyright Profiemdia

Izuzetni efekti pod vodom i odabrani glumci Hale Bejli, Havijer Bardem i Melisa Mekarti ujedinjeni su na velikom platnu, u predstojećem Diznijevom igranom filmu "Mala sirena", snimljenom prema istoimenoj kultnoj animaciji, koji će se od 25. maja naći u domaćim bioskopima, a karte se već od danas mogu naći na blagajnama.  

Promo/MCF
 

Za domaću publiku film će se prikazivati i u originalnoj i sinhronizovanoj verziji, a glasove likovima u filmu pozajmili su muzičari i glumci sa domaće scene. Mladi vokal Irina Arsenijević tumači sirenu Arijel, dok se u ulozi princa Erika našao Dušan Svilar. Glas kralju Tritonu pozajmljuje Đorđe David, a lik nezaboravne Ursule interpretira Tijana Dapčević. Zabavnog galeba Skatla i čuvenog krabu Sebastijana tumače pevačica Edita Aradinović i glumac Milan Tubić.

Legendarna avantura

Prema priči danskog pisca bajki Hansa Kristijana Andersena snimljena je 1989. godine animirana avantura "Mala sirena" koja vremenom stiče status legendarne crtane avanture, uz koju su odrasle mnoge generacije. Voljeni crtać je tada ovenčan sa dve nagrade Oskar, a obe zlatne statue pripale su joj u kategoriji za muziku, od kojih jedna nagrada za čuvenu numeru "Under the Sea".

Profimedia
 

Istog kompozitora, nagrađivanog Alana Menkena koji je i napisao pomenutu pesmu studio je angažovao i za najnoviji film, u kojme će se naći kako poznate numere nastale za animiranu verziju, tako i sasvim nove melodije.

Holivudski reditelj Rob Maršal okupio je ekipu u čijoj postavci vodeće mesto zauzima Hale Bejli, glumica mlađe generacije, koja igra Arijel. Jedno od najprepoznatljivijih lica Holivuda Melisa Mekarti igra čuvenu Ursulu, a holivudska zvezda Havijer Bardem je kralj Triton.

Profimedia
 

Veći deo filma snimljen pod vodom

U cilju što realnijeg prikazivanja poznate priče, veliki deo kadrova reditelj je sa glumcima snimao pod vodom, kao i na obali italijanskog ostrva Sardinija. 

“Mala sirena” je poznata i voljena priča o Arijel, prelepoj i temperamentnoj mladoj sireni koja žudi za avanturom. Najmlađa i najneposlušnija ćerka kralja Tritona čezne da sazna nešto više o svetu iznad mora, ali kada dospe do same površine ona se zaljubljuje u energičnog mladića, princa Erika.

Profimedia
 

Dok je sirenama zabranjeno da komuniciraju sa ljudima Arijel odlučuje da prati svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom Ursulom koja joj pruža šansu da oseti život na zemlji, stavljajući time u opasnost krunu njenog oca kao i sam njen život. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike