Kako je Titova smrt promenila kraj filma "Ko to tamo peva": Dušan Kovačević otkrio tajnu!

25.04.2023

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Sve je trebalo da nalikuje na apokalipsu

Kako je Titova smrt promenila kraj filma "Ko to tamo peva": Dušan Kovačević otkrio tajnu!
Film "Ko to tamo peva" - Copyright Profimedia

Dušan Kovačević koji je radio na čuvenim ostvarenjima "Maratonci trče počasni krug", "Radovan Treći", "Sabirni centar" i "Balkanski špijun", gostujući u jednoj emisiji otkrio je kako je trebalo da izgleda kraj filma "Ko to tamo peva".

Film "Ko to tamo peva"/Profimedia
 

Ni ptica nije smela da pređe granicu

- Titova smrt sprečila nas je da završimo „Ko to tamo peva“ onako kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dvojica dečaka koji pevaju izlaze iz autobusa. Tada je trebalo da se pojave životinje u sceni i sve je trebalo da nalikuje na apokalipsu - rekao je Kovačević i dodao:

Film "Ko to tamo peva"/Profimedia
 

- Reditelj filma Slobodan Šijan je imao dogovor sa vlasnikom jednog cirkusa u Italiji i taj cirkus je sa dresiranim životinjama trebalo da dođe u Beograd. Međutim, umro je Josip Broz Tito i strancima je zabranjen ulazak. Ni ptica nije smela da pređe granicu, a mi smo morali da završimo film. Kako nismo imali životinje, film se završio tako kako se završio. To što nije snimljeno kao kraj u „Ko to tamo peva“ je početak filma „Podzemlje - otkrio je Kovačević, prenosi index.hr.

Film "Ko to tamo peva"/Profimedia
 

„Ko to tamo peva“ priča višeslojnu priču o tragikomičnim nezgodama putnika u dotrajalom autobusu koji iz provincije vozi prema Beogradu, u kojoj se skriva alegorija o malograđanskom licemerju i o raspadu Kraljevine Jugoslavije u osvit Drugog svetskog rata, i smatra se jednim od najboljih jugoslovenskih filmova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike