Otkazano snimanje najnovijih "Ratova zvezda": Šta se dogodilo u napuštenom kamenolomu

22.04.2023

07:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Filmske ekipe su koristile ovu lokaciju za snimanje pre dve godine i očekivale su da će se nastaviti

Otkazano snimanje najnovijih "Ratova zvezda": Šta se dogodilo u napuštenom kamenolomu
Copyright Profimedia

Snimanje najnovije serije iz franšize "Ratova zvezda" pod nazivom "Andor" u kamenolomu u grofoviji Dorset otkazano je u blizini britanskog grada Bornmuta zbog zabrinutosti organizatora zbog mogućeg odrona.

Napušteni kamenolom Vinspit, u blizini mesta Vort Matravers, trebalo je da bude korišćen za snimanje najnovije Diznijeve serije, koja je nastavak filma "Rogue One" iz 2016. godine i prati glavnog junaka Kasijana Andora, preneo je BBC.

Profimedia
 

Povećan rizik od klizišta

Filmske ekipe su koristile lokaciju za snimanje pre dve godine i očekivale su da će se nastaviti. Navodi se da je snimanje otkazano iz bezbednosnih razloga, a menadžer Trejsi Čerčer rekla je da je zabrinutost izražena nakon "skorašnjeg turbulentnog vremena, koje je povećalo rizik od odrona kamenja i zemlje".

Ona je dodala da litice duž ovog dela obale, uključujući kamenolom, mogu biti nestabilne i prirodno podložne klizištima i padovima, naročito nakon ekstremnih vremenskih uslova, uključujući obilne padavine i vruće, sušne periode.

Profimedia
 

Dalje od litica i ivica stena

- Ljudi bi uvek trebalo da se drže podalje od litica i ivica stena, bilo na njima ili ispod njih, i molimo ih da ne posećuju kamenolom Vinspit dok se naši stručnjaci ne uvere da je bezbedno da ga ponovo posete.

Posetiocima koji se nadaju da će istražiti obalu Dorseta takođe je savetovano da prate upozorenja i drže se dalje od nesigurnih područja dok se ne sprovedu istraživanja.

Snimanje nove serije "Ratovi zvezda" počelo je u Velikoj Britaniji u maju 2021. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike