Šok bomba za sve fanove "Ratova zvezda": Otkriće o Skajvokeru posle kojeg više ništa neće biti isto (FOTO/VIDEO)

06.03.2023

10:30

0

Izgleda da je ceo koncept "džedajstva" doveden u pitanje

Šok bomba za sve fanove "Ratova zvezda": Otkriće o Skajvokeru posle kojeg više ništa neće biti isto (FOTO/VIDEO)
Luk Skajvoker u "Ratovima zvezda" - Copyright Profimedia

Treća sezona "Mandolirijanca" počela je 1. marta na Diznijevoj platformi, a izvršni producent Dejv Filoni ovog vikenda u jednoj TV emisiji bacio je pravu šok bombu na sve fanove "Ratove zvezda".

Luk Skajvoker nije džedaj!

Profimedia
 

Šta je ono što džedaja čini džedajem?

Ovo je prilično šokantna tvrdnja, budući da je čak ceo jedan nastavak "Ratova zvezda" nazvan po njemu - "Povratak džedaja", a i sam Luk Skajvoker u sukobu sa zlonamernim sitom s prkosom izgovara da je džedaj.

Međutim, poenta Filonijeve tvrdnje, bez obzira na to da li mu verujete ili ne, svodi na to šta je ono što džedaja čini džedajem.

Filoni tvrdi da Skajvoker nikada nije dobio zvaničnu potvrdu od Jode da je džedaj, napominjući da je Joda uvek isticao da se Skaj mora prvo suočiti sa svojim ocem, zlim Dartom Vejderom.

Izgleda da je Filoni rešio da ceo koncept "džedajstva" dovede u pitanje.

Profimedia
 

Preispitivanje principa "džedajstva"

Nakon ove tvrdnje, i gledajući iz nove perspektive, možemo reći da se Luk nije baš ponašao u skladu sa principima džedaja u filmu "Povratak džedaja". Čini se da je tada okrenuo leđa džedajima i putevima Sile.

Dok se hrabro žrtvovao da spase Rej, koja je postala poslednji džedaj, ostaje činjenica da je ona imala mnogo manje obuke za džedaja od Luka, i nije imala "žive" majstore koji bi joj dodelili titulu, tako da koncept kako neko "zvanično" postaje džedaj postaje prilično labav.

Profimedia
 

S obzirom na to da je u toku treća sezona "Mandolirijanca", vest da Skajvoker nije džedaj ne mora da znači ništa loše, već samo pokušaj producenata da se princip "džedajstva" preispita i podigne na viši nivo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike