Senzualni tango i strastveni flamenko u kombinaciji sa harmonikom: Ksenija Sidorova oduzima dah na Kolarcu (FOTO)

19.04.2023

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Jedinstvena i harizmatična umetnica u svom strastvenom muziciranju dočarava sve mogućnosti svog instrumenta

Senzualni tango i strastveni flamenko u kombinaciji sa harmonikom: Ksenija Sidorova oduzima dah na Kolarcu (FOTO)
Ksenija Sidorova - Copyright Promo/Dario Acosta

Koncert koji se čeka s nestrpljenjem, nastup čuvene harmonikašice Ksenije Sidorove zajedno sa Beogradskom filharmonijom, održava se ovog petka, 21. aprila, na Kolarcu od 20 sati.

Jedna od najsjajnijih zvezda na harmonici sviraće Pjacolina dela, a na programu su i kompozicije Falje i Hinastere pod palicom dirigentkinje Nil Venditi.

Promo/Janis Spigovskis
 

Jedan od najpopularnijih koncerata iz filharmonijske sezone „Na dobrom putu“, nosi naziv Buenos Ajresa i za inspiraciju ima senzualne tango ritmove kojima se pridružuju i drugi latino plesovi. Ogromno interesovanje vlada za najčuveniju ambasadorku harmonike, Kseniju Sidorovu, pa će Filharmonija uvesti karte za stajanje uoči koncerta budući da su ulaznice odavno rasprodate.

Od Baha do Pjacole na harmonici

Jedinstvena i harizmatična umetnica u svom strastvenom muziciranju dočarava sve mogućnosti svog instrumenta. Njen repertoar se proteže od Baha do Pjacole, a uključuje i nove, samo za nju komponovane, koncerte za harmoniku. Ksenija je sarađivala sa mnogim vodećim orkestrima, a njeni partneri u kamernoj muzici su najatraktivniji umetnici današnjice poput Nemanje Radulovića, Andreasa Otenzamera, Miloša Karadaglića, Avija Avitala.

Promo/Dario Acosta
 

Poznata po virtuoznosti koja oduzima dah, Sidorova sa Beogradskom filharmonijom izvodi dve Pjacoline kompozicije - čuveni “Libertango” i “Akonkagvu” za harmoniku i orkestar. Njen prvi susret sa orkestrom je ujedno i treća sreća - dugo najavljivana gošća u nekoliko filharmonijskih sezona, dva puta je pomerala dolazak zbog srećnih porodičnih okolnosti.

Ulaznice za stajanje

Ženski pečat koncertu daje i Nil Venditi, mlada tursko-italijanska dirigentkinja, u izvođenju koloritnog latino repertoara. Faljina svita “Ljubav čarobnice”, donosi strast flamenka, a argentinsko veče krunišu Hinasterini žustri “Plesovi iz baleta Estancija”, koji opisuju život gaučosa.

Ulaznice za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike