Neverovatni selfiji slavnih istorijskih ličnosti: Kad se spoje umetnost i veštačka inteligencija (FOTO)

08.04.2023

17:30

0

Neki su potpuno neprepoznatljivi

Neverovatni selfiji slavnih istorijskih ličnosti: Kad se spoje umetnost i veštačka inteligencija (FOTO)
Copyright Profimedia

Umetnik Dži Džon Mulur je prikazao kako bi slavne osobe mogle da izgledaju kada ostare. Neki od njih su potpuno neprepoznatljivi.

On je nedavno uz pomoć programa za veštačku inteligenciju kreirao selfije fotografija koje prikazuju neke od najznačajnijih istorijskih ličnosti.

On je uz pomoć veštačke inteligencije osmislio takozvane selfije iz prošlosti na kojima se nalaze slavne ličnosti: Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Albert Ajnštajn, Bob Marli, Majka Tereza, Mahatma Gandi i mnogi drugi.

Riznica selfija

- Nakon što sam vratio svoj stari hard disk, otkrio sam riznicu selfija koje su mi poslali prijatelji iz prošlosti - našalio se Mulur u objavama na Instagramu.

Mullur je naveo da je za generisanje ovih ilustracija koristio AI softver Midjourney ali i fotošop za dodatno ubacivanje boja, dok je neke fotografije u potpunosti kolorizovao jer su bile crno-bele.

Ove fotografije prikupile su hiljade lajkova i pozitivnih komentara. Potpuno su oduševile fanove kojima je beskrajno zabavno da vide slavne istorijske ličnosti kako poziraju za selfi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike