Vojin Ćetković je "Čovek sa mesecom u očima": Ispunjena želja Đorđa Balaševića (FOTO/VIDEO)

01.04.2023

13:30

0

Najpoznatiji muzički kantautor snimio je mnogo pesama ali baš ova jedna će dobiti svoj film

Vojin Ćetković je "Čovek sa mesecom u očima": Ispunjena želja Đorđa Balaševića (FOTO/VIDEO)
Vojin Ćetković i Đorđe Balašević - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Najpoznatiji muzički kantautor sa ovih prostora Đorđe Balašević snimio je mnogo pesama koje pamte i pevaju mnoge generacije.

Međutim pesma “Čovek sa mesecom u očima” koju je snimio 1993. godine dobiće svoj poseban film pod imenom "Megdan". Glavnu ulogu igraće naš domaći glumac Vojin Ćetković.

Printscreen, Jutarnji pogram Happy TV
Aleksa Balašević

Ovu vest na svom Instagram nalogu podelio je Aleksa Balašević, sin novosadskog kantautora, koji je ujedno i producent filma.

Aleksa Balašević je otkrio da je izbor glavnog glumca bio želja njegovog oca.

Jedina očigledno ispravna odluka

- Vojin Ćetković je "Čovek sa Mesecom u očima". Đoletova želja, velika…

I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je "Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati a kamoli ulogu izvesti, Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu.

On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani problem da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naletati, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne…“ - napisao je na Instagramu Aleksa Balašević.

Za normalnog čoveka svaki rat je izgubljen…

- Uloga iz tatine pesme “Čovek sa Mesecom u očima”’ u filmu predstavlja ratnog veterana trenutnog borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom. U pesmi, knjizi i tatinoj istinitoj priči on ima različita zanimanja.

Nije ovo samo filmska uloga već i most, most između svih gradova i država u regionu a i u svetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen… Od Vukovara do Hirošime, Bejruta…

Antonio Ahel/ATAImages
Vojin Ćetković

Nek barem na sekund umiri region a kamoli svet. Snimanje je počelo u Srbiji, preko Slovenije završavamo u Moldaviji. Hvala svetskom reditelju i ko-producentu Todoru Chapkanovu na svemu - izneo je sve detalje o filmu najmlađi Balašević.

Pored Ćetkovića u filmu će igrati i Viktor Savić i Aleksandar Radojičić, deo projekta je i legendarni Petar Božović, kao i glumci Aleksandar Gavranić i Miljan Davidović.

- Imamo veliki teret da uloga lika iz očeve pesme ostane večna. S obzirom na to ko će biti glumac i ko je bio Đoletova želja, mislim da nema greške - izjavio je ranije Aleksa, pre nego što je i zvanično saopštio da je Vojinu Ćetkoviću dodeljena glavna uloga u filmu njegovog oca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike