Voja Brajović u tragikomičnoj porodičnoj priči: Premijera predstave "Otac" u Ateljeu 212 (FOTO)

25.03.2023

14:30

0

Posle pauze od 35 godina italijanski reditelj ponovo u beogradskom pozorištu

Voja Brajović u tragikomičnoj porodičnoj priči: Premijera predstave "Otac" u Ateljeu 212 (FOTO)
Voja Brajović u predstavi "Otac" - Copyright Atelje 212/ Boško Đorđević

Predstava "Otac" autora Florijana Zelera biće premijerno izvedena na Svetski dan pozorišta 27. marta (20:00) na Sceni "Mira Trailović" u Ateljeu 212, saopšteno je iz pozorišta.

Reditelj predstave je Paolo Mađeli, koji posle pauze od 35 godina ponovo režira u Ateljeu 212, a igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić, Isidora Simijonović i Marko Grabež, kaže se u saopštenju

Atelje 212/Boško Đorđević
Voja Brajović i Isidora Simijonović

Iz Ateljea 212 podsećaju da je drugi deo Zelerove dramske trilogije "Majka“, "Otac“ i "Sin“  tragikomična porodična priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom.

Od psihološkog trilera do tragikomedije

- Zeler, baveći se procesom starenja i u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke, dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti. Predstava priča o demenciji u porodici o odnosu oca i ćerke,o ljubavi i gubitku - kaže se u saopštenju.

Iz Ateljea su naveli da Zelerov tekst "provocira žanrovskom namernom nedorečenošću, koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije".

Atelje 212/Boško Đorđević
Voja Brajović i Isidora Simijonović

Dramu je prevela Ivana Dimić, dramaturškinja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Leo Kulaš, koreograf Boris Lukman, a muziku komponuje bend Koikoi, a tekstove songova radila je Džoja Mađeli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike