Dragana Varagić o Goranu Paskaljeviću: Ovo je zaista ogroman gubitak za našu kinematografiju

27.09.2020

20:31 >> 17:57

0

Potresena vestima o smrti velikog reditelja, prisetila se upoznavanja, a onda i večere u Beogradu, kada su se po poslednji put videli

Dragana Varagić o Goranu Paskaljeviću: Ovo je zaista ogroman gubitak za našu kinematografiju
Copyright Dragana Varagić Printscreen ,,Svoj na svome"

Glumica i reditelj upoznali su se za vreme snimanja ,,Varljivog leta ’68”, u kojem je ona tumačila ulogu Jagodinke Simonović.

– Izgubili smo velikog jugoslovenskog i srpskog reditelja i to je zaista ogroman gubitak za našu kinematografiju. Goran je bio ne samo moj drug i prijatelj, nego i moj reditelj. Radio je i uradio mnogo toga vrednog i u drugim sredinama – izjavila je ona za domaće medije, pa se osvrnula na ,,Varljivo leto”:

– Tada smo se i upoznali. Dao mi je scenario i rekao da mogu da biram ulogu. Moram da priznam da sam se dvoumila između dve, ali na kraju sam se odlučila za Jagodinku Simonović. Ali, zamolila sam ga da mi dopusti da joj dam niški akcenat, kao i da peva meksikansku pesmu, i on se složio. To je bila uloga u sjajnom filmu a vidi se i po tome koliko se on pamti. Reč je o jednoj tinejdžerskoj sceni i mislim da je to razlog što je i danas film toliko gledan, sa mnogo nostalgije.

Dragana je otkrila i da je Gorana sretala širom sveta, u Torontu, posebno u vreme filmskog festivala.

– Poslednji put sam ga videla kada je njegov sin Vladimir snimao kratak film ,,Absence Is Present“, u kojem sam igrala. Deo je sniman u Beogradu pa smo se okupili, a potom otišli na večeru. Bio je tu i Miljen Kreka Kljaković koji je radio scenografiju za ,,Varljivo leto ’68” – prisećala se setno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nova.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike