Loša žurka koja se pretvara u urnebesni spektakl: 24sedam na projekciji filma "Munje: Opet!“ (FOTO/VIDEO)

23.03.2023

18:31

0

Glumačku ekipu čine "stari znanci" u kojoj briljiraju Nikola Đuričko, Boris Milivojević i Sergej Trifunović

Loša žurka koja se pretvara u urnebesni spektakl: 24sedam na projekciji filma "Munje: Opet!“ (FOTO/VIDEO)
Boris Milivojević opet kao Mare nakon više od dvadeset godina - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ako ste voleli "Munje", film „Munje: Opet!“ volećete još više.

Samo Raša Andrić u srpskoj  kinematografiji može da napravi gledan film bez ijedne scene eksplicitnog seksa. To mu je pošlo za rukom sa filmom "Leto kada sam naučila da letim", a sa nastavkom kultne komedije"Munje" novi uspeh mu je zagarantovan.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Nostalgija je more u kojem Andrić odlično pliva, bez teške patetike, reciklaže samog sebe i klišea, a onda uspeva da na kraju kao mađioničar nostalgiju pretvori u zaraznu vedrinu, koja nas ipak čvrsto drži na zemlji.

Rolerkoster emocija

Ekipa 24sedam bila je u prilici da sa ostalim novinarima pogleda film "Munje: Opet!“ čija premijera je zakazana 29. marta, sa po dve projekcije u MTS dvorani i jednoj  u bioskopu Cineplexx u Galeriji.

Nećemo da spojlujemo film, ali ćemo otkriti da je nastavak "Munja" pravi rolerkoster emocija.

Dok ga gledate, preplavljuju vas osećanja onim nalik kao da ste u dobrom izlasku, na velikom odmoru ili ekskurziji.  Ipak, film počinje sa lošom žurkom, a završava urnebesnim spektaklom.

Sam Raša Andrić kaže da je glavna tema filma iseljavanje mladih iz Srbije, ali nastavak kultne komedije može da se shvati i kao omaž Nebojši Glogovcu, jer film  počinje uvodnom špicom "za Glogija" kao i pojavom njegovih sinova u filmu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Takođe i kao odblesak trenutka u kojem se danas savremeni svet nalazi koji možda može najbolje da ilustruje replika "ceo svet se danas raspada" ali i kao verno svedočanstvo vremena jedne generacije.

Komedija se pamti i po replikama, a i u nastavku ih zaista ima bezbroj, koje će se sigurno prepričavati.

Gde su i šta rade Pop i Mare?

Film „Munje: Opet!“ donosi priču o životima omiljenih junaka Popa i Mareta, u čijim životima se ništa nije puno promenilo i nakon toliko godina. Tu i tamo sanjare i ne razumeju ovaj svet. Ali kada im Gojko S. ukrade deo starog hita i pozajmi popularnoj pevačici Mili Sili, to razbudi naše junake.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zaleću se na putovanje i nove doživljaje, sa veoma zanimljivim likovima, gde počinju novu i nezaboravnu avanturu. Sve se dešava na 20 godina mature i to u Beču.

Glumačku ekipu čine "stari znanci" Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Seka Sablić, Maja Mandžuka, Milica Vujović, Dragan Maca Marinković, ali i mlađa ekipa Ivana Zečević, Marko Pavlović i Stojša Oljačić kao i poznati reperi Ivan Ivanović Đus i Smoke Mardeljano.

Cela glumačka ekipa je bila na visini zadatka ali nekako moramo da izdvojimo Nikolu Đurička, u liku Gojka S. kao i Seku Sablić u ulozi razredne Smilje Torture, koji su maestralni u svojim ulogama.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Trudila sam se da sledim taj "rukopis" Đurička, Trifunovića i Milivojevića. I mogu vam reći da uopšte nije bllo lako. Ipak zadovoljna sam, i nemam ništa da zamerim sebi. Film je zaista sjajan i za sve generacije. Na premijeru ću doći sa svojim desetogodišnjim unukom da ga i on pogleda - rekla je Seka Sablić, novinarima.

Kako se slučajno ponavlja slučajni uspeh

Reditelj Raša Andrić je rekao da se uspeh prvih "Munja" desio potpuno slučajno i da je na početku stalno razmišljao "kako se slučajni uspeh može ponoviti". Ipak, kad je krenulo snimanje filma videlo se da sve funkcioniše i da nema razloga ni za kakav strah i sudbinu nastavka kultne komedije.

On je našalivši se na sopstveni račun rekao da ukoliko se i nakon ovog filma bude radio nastavak, onda će on biti sniman u staračkom domu.

Glumica Miona Marković igra u filmu ne toliko veliku, koliko ključnu ulogu pevačice Mile Sile.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Odslušala sam bezbroj intervjua različitih pevačica. Nisam želela da moj lik bude njihova karikatura, možda nam se ne sviđa ta muzika ali reč je o ozbiljnoj muzičkoj industriji vrednoj poštovanja - rekla je ova glumica.

Muzika kao ključni deo filma

Muzika zaista čini jedan važan i značajan deo filma, a scenarista Srđa Anđelić je izjavio da su tražili muziku koja će verno oslikati godine kao što su 2022. i 2023. i zato su se obratili ekspertima pout Cobija.

- Mi smo se trudili da napravimo jedan zabavan film, da i nama bude zabavan - rekao je Anđelić.

Glumica Maja Mandžuka ponovo igra Katu za koju kaže da se za sve ove godine nije puno promenila.

Boris Milivojević u tradicionalnoj ulozi Mareta je rekao da mu je nastavak kultnog filma mnogo zanimljiv i da bi mogao da ga gleda 15 puta.

- Ne znam da kažem koliko se razlikuje od prvog dela ali se kao i prvi prati lako, zabavan je i dok ga gledam  mnogo me više zanima šta će da se desi sa ostalim likovima od onoga što vidim sebe, iako vidim svoje greške. Ali opet vidim film koji mi odvlači pažnju od svega.  Ovom filmu predviđam uspeh - rekao je Boris Milivojević novinarima.

Takođe, rekao je da je sada nakon svih ovih godina Mare malo omatorio i digao ruke od muzike koju je najviše voleo.

- Ne loži se više, pokušava da šljaka i kao uozbiljio se a ustvari ostao je isti kao i Pop - otkrio je Milivojević, sudbinu omiljenih junaka.

I na kraju, ceo utisak o filmu mogao bi da se svede pod Maretovu repliku na kraju filma "Pokidali smo!"

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike