Tragična sudbina Pedra Paskala u drugoj sezoni serije "The Last of Us": Scenaristi na teškim mukama (FOTO/VIDEO)

18.03.2023

19:00

0

Šta će biti sa Džoelom koji je osvojio srca mnogih

Tragična sudbina Pedra Paskala u drugoj sezoni serije "The Last of Us": Scenaristi na teškim mukama (FOTO/VIDEO)
Pedro Paskal - Copyright Profimedia

Prva sezona postapokaliptične serije "The Last of Us" je završena i ono što sa sigurnošću znamo je da će biti nastavka u vidu druge sezone.

Zanimljivo je da je serija nastala na osnovu video-igre.  

Poslednja epizoda prve sezone se završava baš tamo gde je završila i video-igra iz 2013. godine. Epizoda je trajala samo 43 minuta i počela je flešbekom koji nikada ranije nismo videli.

Profimedia
 

Šta će biti sa Džoelom?

Jedan od kreatora serije Kreg Mejzin je potvrdio da glavna glumica Bela Remzi koja igra devojčicu od koje zavisi sudbina čovečanstva, ostaje u drugoj sezoni.

Međutim postavlja se pitanje šta će biti sa Pedrom Paskalom odnosno Džoelom, njegovim  likom, s obzirom da scenario video-igre predviđa njegovu smrt.

Jedan od kreatora serije Kreg Mejzin tvrdi da će druga sezona biti "drugačija" od video-igre.

Profimedia
 

Najteži trenutak u drugoj sezoni

- Ponekad će biti radikalno drugačija, a ponekad vrlo malo. Neće baš izgledati kao video-igra, ali Bela Remzi ostaje - izjavio je prošle nedelje Mejzin.

Jedan od najvažnijih i najtežih emotivnih trenutaka u drugoj sezoni je pogubljenje Džoela, koje dolazi kao osveta za masakr koji je publika videla u poslednjoj epizodi prve sezone.

Inače, u drugoj sezoni sve se dešava pet godina posle događaja u prvoj sezoni. Za to vreme  Džoel je naučio da svira gitaru. A nakon Džoelove smrti, Eli često uzima gitaru, koju je on poklonio i svira što za nju predstavlja neku vrstu emotivne katarze.

Profimedia
 

Odnos između oca i ćerke koji su njih dvoje razvili je komplikovan i nikada nije istinski rešen, a Elino sviranje gitare nakon njegove smrti za nju je postalo emotivna katarza.

Pedro Paskal je definitivno obeležio prvu sezonu i publika je potpuno "odlepila" za njim.

Očigledno scenaristi su sada na teškim mukama, jer kako da se odreknu "zlatne koke" a da ne pokvare scenario video-igre na osnovu koje je nastala serija a koji predviđa njegovu pogibiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike