Sahranjen Tanasije Uzunović: Poslednji ispraćaj uz crkveni hor i potresne reči Ivane Žigon (FOTO)

18.03.2023

15:10

0

U oproštajnoj povorci krst je nosio glumac Dragan Jovanović

Sahranjen Tanasije Uzunović: Poslednji ispraćaj uz crkveni hor i potresne reči Ivane Žigon (FOTO)
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini života na Klinici za urgentnu medicinu VMA.

On je danas sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. A u oproštajnoj povorci krst je nosio glumac Dragan Jovanović, njegov "filmski sin" iz serije "Rođak sa sela" koja je obeležila poslednju fazu njegove glumačke karijere.

Pre sahrane u Narodnom pozorištu je održana komemoracija na kojoj su govorili Svetislav Bule Goncić, Vojić Ćetković, Kalina Kovačević, Petar Božović, Vida Ognjenović.

Milos Tesic/ATAImages
 

Sahrani su prisutvovali njegova porodica supruga Biljana i ćerka Sofija. Između ostlaih na sahranu su došle i njegove ostale kolege: Tihomir Stanić, Vaja Dujović, Kalina Kovačević, Hadži Nenad Maričić, Ivana Žigon, Vuk Kostić...

- "Želeli su da se ne vidiš, a onda se desilo čudo. Jedan čovek odlučio je da prizna da ima neko bolji od njega. Moj otac Stevo Žigon se odrekao svoga Hamleta i poklonio je, ne Tanasiju Uzunoviću svog Hamleta. On je znao kakav je Šekspir i da on stvara oluje i bure na nebu, ali među ljudima - rekla je Ivana Žigon, u poslednjem govoru.

Podsetimo, Tanasije Uzunović je rođen u Nišu.

Glumu je studirao na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Beogradu. Igrao na beogradskim, novosadskim i niškim pozorišnim scenama.

Pozorišnu akademiju je završio u klasi profesorke Ljiljane Krstić. Osim u pozorištu, igrao je u preko 50 filmova i TV drama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike