Otkrivena prava istina o Ameliji Pulen: Više od 20 godina smo bili u zabludi (FOTO/VIDEO)

17.03.2023

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Reditelj je na društvenim mrežama objavio kratak film kojim je otkrio tajnu

Otkrivena prava istina o Ameliji Pulen: Više od 20 godina smo bili u zabludi (FOTO/VIDEO)
"Čudesna sudbina Amelije Pulen" - Copyright Profimedia

Pre skoro 22 godine šarmantna Amelija Pulen, koju je maestralno odigrala Odri Tatu, osvojila je srca ljubitelja filma širom sveta. Čuveni film Žan-Pjer Ženea postao je jedno od najuspešnijih ostvarenja u istoriji francuske kinematografije.

Profimedia
 

Iako je bilo i onih kojima "Amelija" nije omiljeni francuski film, čak ni najveći skeptici ne bi mogli da naslute objašnjenje koje je o svom delu nedavno dao sam autor.

Film koji otkriva dugo čuvanu tajnu

Naime, Žan Pjer Žene je na društvenim mrežama objavio kratak film u kom je otkrio "istinitu priču" o glavnoj junakinji, otkrivajući da Amelija nije dobrodušna konobarica kakvu smo nekada znali. Ona, zapravo, radi kao špijun za KGB, prenosi Euronews.

Sastavljen od čuvenih scena iz filma, raspoređenih tako da prikažu sasvim drugačiju priču (na primer, kako da se napravi krem brule sa cijanidom), ovaj eksperiment reditelja ukazuje na značaj montaže u procesu stvaranja filmova i kako se ista slika može upotrebiti za pričanje novih scenarija.

Nakon "Čudesne sudbine Amelije Pulen", Žene je predstavio i filmove "Veridba je dugo trajala" (2004) i "Micmacs" (2009) koji su dobro prošli, ali planetarni uspeh nije ponovio.

Prošle godine je nakon gotovo decenije odsustva, objavio i "Bigbug", naučnofantastičnu komediju, koja nije uspela da osvoji publiku kao njegova ranija dela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike