Miloš Biković brži od Toma Kruza: Kadrovi filma na 400 kilometara iznad Zemlje (VIDEO)

09.03.2023

19:00

0

Ruski film snimljen u kosmosu će se pojaviti u bioskopima sledećeg meseca

Miloš Biković brži od Toma Kruza: Kadrovi filma na 400 kilometara iznad Zemlje (VIDEO)
Miloš Biković i Tom Kruz - Copyright Profimedia/antonio Ahel/ATA Images

Ruski film "The Challenge" postao je prvi film snimljen u svemiru uprkos tome što je Tom Kruz želeo prvi da snimi takav film.

Film je producirala ruska svemirska agencija Roscosmos, a prikazaće stvarne astronaute kao i glumce. U ovom filmu kosmonauta igra i naš glumac Miloš Biković.

"The Challenge" će se u bioskopima pojaviti 20. aprila i u njemu se mogu videti snimci na otprilike 400 kilometara iznad Zemlje, na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).

Popularizacija ruske svemirske aktivnosti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Priča filma je fokusirana na lekarku koja se uključuje u istraživanje svemira nakon hitnog slučaja na svemirskoj stanici. Uprkos kratkoj obuci za astronauta, lekarka vodi neverovatnu misiju spašavanja života svog prijatelja i kolege kosmonauta, dok se susreće s mizoginijom u teškim uslovima nulte gravitacije.

U film je uloženo 1.1 milijardu rubalja.

Prema državnom televizijskom kanalu One, film će imati za cilj "popularizovanje ruske svemirske aktivnosti i popularizaciju profesije kosmonauta", a čak se pojavljuju i stvarni astronauti Oleg Novitski, Pjotr Dubrov i Anton Skaplerov, koji su služili na svemirskoj stanici tokom snimanja.

Težak udarac za Toma Kruza

Profimedia
 

Ovaj ruski film predstavlja težak udarac za Toma Kruza, koji je radio s NASA-om i Space X-om na filmu koji je takođe trebalo biti snimljen u svemiru.

Iako se malo zna o projektu, glumac je trebao snimati tokom osam dana 2021. godine i pratiti posadu Space X-a na njihovoj misiji Dragon 1.

Međutim Kruz nije uspeo pokrenuti snimanje i projekt je ponovno odložen nakon odloženog lansiranja 2022. godine.

Film bi trebalo koštati više od 200 miliona dolara. Universal je potvrdio da ne odustaje od snimanja, a očekuje se da će Kruz postati prvi civil koji je ikad prošetao svemirom izvan svemirske stanice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike