Na Gruov rođendan objavljen trejler za dokumentarac o legendi repa: Emotivna priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim (VIDEO)

08.03.2023

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U filmu ćemo videti i raritetne snimke koji su svedočanstvo o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija

Na Gruov rođendan objavljen trejler za dokumentarac o legendi repa: Emotivna priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim (VIDEO)
Gru - Copyright Foto: Gru/Privatna arhiva

"Gru tu je", dokumentarac o legendi i pioniru repa u Srbiji, uskoro će, konačno, ugledati svetlost dana.

Posle snimanja više od 10 sati razgovora sa više od 40 sagovornika iz raznih sfera društva, od muzike do sporta, spisak sagovornika je čak dodatno proširen i  sigurno će mnogi biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua, koji je udario temelje repa u Srbiji i, mnogi su se u tome usaglasili - na prostorima cele bivše Jugoslavije, iako se država već raspala.

Foto: Gru/Privatna arhiva
 

Javnost će uskoro biti obaveštena o konačnom formatu "Gru tu je", za koji je dodatno vreme uloženo i u obradu arhivskog materijala. U filmu ćemo videti i raritetne snimke koji su svedočanstvo o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.

Vredelo je čekati

- Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju. Verujemo da će pojedini sagovornici biti iznenađenje mnogima i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i "tate" repa - ističu autori Bojan Vinulović i Rennè Miskolci i dodaju:

- Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju - "vredelo je čekati". I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama  - prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu.

Foto: Gru/Privatna arhiva
 

Daliborovo delo će živeti zauvek

Danas, 8. marta, na Gruov rođendan, možete pogledati i trejler koji najavljuje samo delić onoga što nas čeka u "Gru tu je" dokumentarcu.

Zapratite Instagram profil i podržite ideje i akcije kako bi Daliborovo delo živelo zauvek!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grutuje (@grutuje)

Da je Dalibor Andonov Gru poživeo, danas bi slavio 49. rođendan. Poginuo je 9. septembra 2019. godine u Zemunu, nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu. Za sobom, ostavio je suprugu Danicu i sinove Relju i Vuka.

Privatna arhiva
 

Sad već tradicionalno, na današnji dan na Kopaoniku u podne se okupljaju skijaši, borderi za memorijalni spust u Daliborovo ime, da ga pozdrave sa njegove omiljene staze i da se spuste još jednom za njega, “sa njim”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike