Džudi Denč ima ozbiljan zdravstveni problem: Nastavak karijere pod znakom pitanja (VIDEO)

17.02.2023

19:30

0

Iako ima 88 godina, ova sjajna glumica ne želi da odustane od svoje profesije i da se povuče

Džudi Denč ima ozbiljan zdravstveni problem: Nastavak karijere pod znakom pitanja (VIDEO)
Džudi Denč - Copyright Profimedia

Oskarovka Džudi Denč, već duži niz godina ima problem sa makularnom degenaracijom, zbog koje godinama slabije vidi, što joj direktno ugrožava bavljenje glumom.

Iako ima 88 godina, ova sjajna glumica ne želi da odustane od svoje profesije i da ode u penziju.

Glumici je bolest prvi put dijagnostikovana 2012. godine.

Profimedia
Džudi Denč

Treba joj mašina za čitanje

Džudi Denč je u emisiji Graham Norton Show objasnila je da joj je sada "nemoguće" da pročita scenario i da je u potrazi za mašinom koja bi joj čitala redove.

- To je postalo nemoguće i pošto imam fotografsko pamćenje, moram da pronađem mašinu koja ne samo da me uči mojim redovima, već mi i govori gde se pojavljuju na stranici - rekla je glumica i dodala:

- Nekada mi je bilo veoma lako naučiti redove i zapamtiti ih.

Degeneracija makule je uobičajeno stanje koje obično prvo pogađa ljude u 50-im i 60-im godinama. Ne izaziva potpuno slepilo, ali može otežati svakodnevne aktivnosti poput čitanja i prepoznavanja lica.

"Sastanak na slepo"

Profimedia
Džudi Denč

Međutim, Džudi Denč ne dozvoljava da joj ovaj zdravstveni problem uništi volju za životom, a ni  smisao za humor. Tako je u pomenutoj emisiji ispričala jednu anegdotu.

- Pre nekoliko nedelja otišla sam na jednu prilično važnu večeru - počela je priču uz smeh, a zatim nastavila:

- Bilo je toliko mračno da sam svog partnera Dejvida Milsa pitala da li imam nešto na tanjiru, a on je rekao da imam. Zatim sam ga pitala da li mora da se seče, a on je odgovorio potvrdno. Potom  sam ga pitala da li bi to on uradio za mene, a onda mi je on pružio viljušku sa komadom hrane i ja sam to pojela - ispričala je glumica.

Neumornu Džudi Denč uskoro ćemo gledati u filmu "Aleluja". Radnja je smeštena u gerijatrijskoj bolnici u Jorkširu. Ovaj film je duhovit omaž specifičnostima trećeg doba i hrabrosti zdravstvenih radnika, a oskarovka u ovom filmu glumi pacijentkinju.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike