Pokušali su da me sahrane: Potresna životna priča Šinejd O’Konor u dokumentarcu „Nothing Compares“ (VIDEO)

18.09.2022

16:08

0

Autor: Dejan Ćirić

U ovom ostvarenju korišćeni su arhivski snimci, muzički video zapisi i nastupi uživo, kako bi na pravi način bili predstavljeni život i karijera slavne pevačice u periodu od 1987. do 1993. godine

Pokušali su da me sahrane: Potresna životna priča Šinejd O’Konor u dokumentarcu „Nothing Compares“ (VIDEO)
Šinejd O'Konor - Copyright Profimedia

Showtime je objavio trejler za “Nothing Compares”, dokumentarac o usponu Šinejd O’Konor.

Na snimku pevačica kaže da nikada nije želela da postane pop zvezda uprkos svetskom uspehu pesme “Nothing Compares 2 U”.

Profimedia
 

Šinejd u ovom dokumentarnom ostvarenju objašnjava i svoj način razmišljanja u kontroverznom nastupu na “Saturday Night Live” 1992. godine, u kojem je protestovala protiv seksualnog zlostavljanja dece u Katoličkoj crkvi pocepavši fotografiju pape Jovana Pavla II.

- Naišla sam na članak o porodicama koje su pokušavale da podnesu tužbe protiv crkve zbog seksualnog zlostavljanja, a bile su ućutkane - priseća se O’Konor u trejleru.

- Uglavnom, sve u šta sam verovala bila je laž - kaže i dodaje: 

- Posao umetnika ponekad je da započne razgovore o teškim temama. Umetnost tome služi… Pokušali su da me sahrane. Nisu shvatili da sam seme.

Profimedia
 

Dokumentarac u režiji Ketrin Ferguson koristi arhivske snimke, muzičke video zapise i nastupe uživo kako bi istražio život i karijeru O’Konor od 1987. do 1993. godine.

Kao što se vidi u trejleru, i sama O’Konor u novom intervjuu razmišlja o tom periodu iz današnje perspektive. Film će biti dostupan za striming i na zahtev od 30. septembra, pre premijere na Showtime-u 2. oktobra, prenosi Headliner.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike