Marija Jelić nastupa sa Beogradskom filharmonijom: Koncert posvećen Varšavi

27.01.2023

13:30

0

Dela najčuvenijeg poljskog kompozitora Frederika Šopena, jednog od najvećih heroja ljubitelja pijanizma, otvara program

Marija Jelić nastupa sa Beogradskom filharmonijom: Koncert posvećen Varšavi
Marija Jelić - Copyright Marija Erdelji

Sopran Marija Jelić nastupiće sa Beogradskom filharmonijom na koncertu pod nazivom „Varšava“, 27. janaura u Kolarčevoj zadužbini.  

Dela najčuvenijeg poljskog kompozitora Frederika Šopena, jednog od najvećih heroja ljubitelja pijanizma, otvara program.

Drugi deo programa zauzima opsežna Simfonija br. 3 Henrika Goreckog, koju će Gabrijel Felc posle 20 godina ponovo predstaviti beogradskoj publici.

Marija Jelić  prvi put nastupa sa Beogradskom filharmonijom i ovim koncertom počinje njena saradnja sa ovim renomiranim orkestrom u sezoni 2022/2023.

Foto: Vladimir Veličković
 

Nastupi u Karnegi holu

Marija Jelić, sopran, održala je solistički koncert u Karnegi holu u martu 2021. Nastupala je na koncertu Plasida Dominga 2021. na Tašmajdanu, kao i na koncertu Marte Argerič 2022. na Kolarcu.

Takođe, pevala je u glavnim salama i na koncertima u Srbiji: Koncert La Divina sa orkestrom Stanislava Biničkog u Kolarčevoj zadužbini, koncert muzike Rahmanjinova na Beogradskom letnjem festivalu i nastupala je na brojnim koncertima u skoro svim delovima Srbije.

Pevala je na operskom gala koncertu završetka Letnjeg festivala Vernigerode u Nemačkoj, Kur salonu u Beču sa Bečkim orkestrom, u Teatro del Carimine na Sardiniji. Održala  je deset koncerata sa simfonijskim orkestrom Sankt Peterburga i maestrom Darelom Angom (Marinski teatar) u Nacionalnoj biblioteci u Pekingu, u Donging Grand teatru, u Lini Snou Lotus teatru… Izvela je Mikaelu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Foto: Marko Đoković
 

Takođe je pevala u Moskvi sa Orkestrom guvernera Brjanska i Državnim simfonijskim orkestrom Sankt Peterburga u Sankt Peterburgu. Pevala je na Gala operskom koncertu otvaranja 60. Festivala Ohridsko leto.  Marija Jelić je jedna od najmlađih pevačica koja tumači lik Toske u istoimenoj operi na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike