Svetska atrakcija prvi put u Srbiji: „Lords of the Sound“ uz muziku Hansa Cimera pripremaju neviđeni spektakl (FOTO)

16.01.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Publiku očekuje neverovatan repertoar i nezaboravno iskustvo

Svetska atrakcija prvi put u Srbiji: „Lords of the Sound“ uz muziku Hansa Cimera pripremaju neviđeni spektakl (FOTO)
Lords of the Sound - Copyright Promo/Lords of the Sound

Interesovanje za koncertni spektakl „Lords of the Sound - Muzika Hansa Cimera“ je ogromno, pa su zakazani dodatni termini i u Beogradu i u Novom Sadu.

Pored večernjeg termina u 20 časova, publika u Novom Sadu će 29. januara moći da uživa u drugom koncertu u Srpskom narodnom pozorištu, istog dana u 17 sati, dok će Beograđani imati priliku da pogledaju koncert u MTS Dvorani 30. januara u 20 i u 17 časova.

Promo/Lords of the Sound
 

Hitovi iz legendarnih filmova

Internacionalni koncertni spektakl “Lords of the Sound” stiže po prvi put u Srbiju. Publiku očekuju nezaboravni hitovi iz filmova: ''Gladijator'', ''Nemoguća misija'', ''Početak'', ''Pirati sa Kariba'', ''Dina'', ''Spajdermen 2'', ''Dark Knight'', ''Interstellar'', ''Gravitacija'', ''Šerlok Holms'', ''Anđeli i demoni'', ''Da Vinčijev kod'', ''Perl Harbor'', ''Spirit'', ''Wonder Woman'', ''Madagaskar''.

Promo/Lords of the Sound
 

Neverovatan repertoar orkestra “Lords of the Sound”, u kombinaciji sa najboljim kompozicijama Hansa Cimera, nudi publici nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene lepotom simfonijskog zvuka omiljenih kompozicija, energiju rok benda, živopisne vizuelne efekte, moćne vokalne deonice solista i hora, pozitivnu energiju i snagu celog orkestra.

Promo/Lords of the Sound
 

Solisti su Margarita Meleško i Jaroslav Radionenko, a dirigent Šahrok Fatah Aiminzade.

Sa „Kišnim čovekom“ do svetske slave

Hans Cimer je nemački filmski kompozitor, koji je svoju popularnost stekao nakon kultnog filma ''Kišni čovek''.

- Pišući muziku za “Kišnog čoveka” stalno sam razmišljao: „Ne ulazi u prvi plan. Rejmond, glavni lik, zapravo ne razume gde se nalazi. On svet vidi drugačije od nas. Zašto ne stvoriti 'svetsku muziku’ za svet koji postoji samo u njegovoj glavi“ - govorio je čuveni umetnik.

Promo/Lords of the Sound
 

Ovo delo je napravilo pravi proboj u njegovoj karijeri jer je dobio nominaciju za Oskara. Najbolji holivudski reditelji stali su u red da rade sa njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući muziku za dva do tri filma istovremeno.

Njegova muzika je toliko dirnula studio Dizni, da su mu naručili kompoziciju za animirani film ''Kralj lavova''. Tematska pesma ovog crtanog filma donela je kompozitoru tri najprestižnije nagrade: Oskar, Zlatni globus i Gremi.

Promo/Lords of the Sound
 

U daljoj karijeri Cimer je nastavio da osvaja brojne nagrade, postavši najbolji od najboljih u Holivudu. Retka je ceremonija dodele nagrada bez nominacije za ovog kompozitora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike