Neverovatna gledanost "Avatara" u srpskim bioskopima: Strani film sa najvećom zaradom kod nas

26.01.2023

13:00

0

Kameronovo ostvarenje kontinuirano intrigira svetsku i domaću javnost

Neverovatna gledanost "Avatara" u srpskim bioskopima: Strani film sa najvećom zaradom kod nas
Avatar:Put vode - Copyright Promo/MCF

Za nešto više od mesec dana prikazivanja, ostvarenje Džejmsa Kamerona “Avatar: Put vode” na koje se čekalo 13 godina do sada je u domaćim bioskopima pogledalo 250.000 gledalaca, dok je svoju poziciju stranog filma sa najvećom zaradom već uveliko pozicioniralo u istoriji srpskih bioskopa, zaradivši preko 190 miliona dinara

Pre dva dana objavljene su nominacije za nagradu Oskar, a filmskom 3D spektaklu “Avatar: put vode” dodeljene su četiri nominacije, od kojih i ona u kategoriji Za najbolji film godine. 

Promo/MCF
Avatar:Put vode

Da Kameronovo ostvarenje kontinuirano intrigira kako svetsku tako i domaću javnost, a da se na drugi deo filma sa nestrpljenjem čekalo i kod nas, govori i značajan broj gledalaca.

U svetu premašio zaradu od dve milijarde dolara

Za nešto više od mesec dana nakon što je i održana svečana premijera u Beogradu, film je pogledalo 250.000 gledalaca.

Poslednjih dana mnogo se govorilo o samom filmu, kao i o tome da je u svetu već premašio zaradu od 2 milijardi dolara, postavši tako šesti film sa najvećom zaradom svih vremena, kao i to da je Džejms Kameron ušao u istoriju kao jedini reditelj čija su 3 filma zaradila više od 2 milijarde dolara na svetskim blagajnama ("Avatar" i "Titanik").

Promo/MCF
Avatar: Put vode

Ukupna zarada u Srbiji od 190 miliona dinara

Početkom januara, nakon tri nedelje prikazivanja kod nas "Avatar: Put vode" je zvanično postao strani film sa najvećom zaradom u istoriji srpskih bioskopa, a do danas ostvario je ukupnu zaradu od preko 190 miliona dinara.

Promo/MCF
 

Kada se 2009. godine pojavio na velikom platnu kao pionirsko 3D naučno-fantastično delo Avatar impresionirao gledaoce i vrtoglavom brzinom stekao veliki broj poštovalaca.

Kako "Avatar: Put vode" ispunjava očekivanja autora kada je o samom uspehu filma reč, producenti su za 2024. i 2026. godinu najavili filmove Avatar 3, odnosno Avatar 4.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike