Ko će naslediti Grejslend? Otkriveno u čije ruke ide čuveno Elvisovo imanje nakon smrti Lize Meri Prisli (FOTO)

18.01.2023

06:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Vrednost je procenjena na 500 miliona dolara

Ko će naslediti Grejslend? Otkriveno u čije ruke ide čuveno Elvisovo imanje nakon smrti Lize Meri Prisli (FOTO)
Elvis Prisli - Copyright Profimedia

Liza Meri Prisli, jedina ćerka legendarnog Elvisa koju je dobio sa Prisilom Prisli, preminula je 12. januara u 54. godini života, nakon razornog srčanog udara koji je doživela u svom domu u Kaliforniji.

Liza je u bolnici stavljena u indukovanu komu, a porodica je potpisala zabranu oživljavanja. Nakon što je u bolnici imala drugi srčani udar lekari je nisu reanimirali.

Profimedia
 

Biće sahranjena u blizini svog oca i pokojnog sina na porodičnom imanju Grejslend u Tenesiju.

Ko nasleđuje Grejslend?

Prema najnovijim informacijama koje prenose svetski mediji, ćerke Lize Meri će, prema njenoj želji, naslediti čuveno imanje legendarnog kralja rokenrola. Liza je od 1980. godine bila jedini naslednik Grejslenda.

Profimedia
 

Tako sva imovina ostaje tridesettrogodišnjoj Rajli Kio i četrnaestogodišnjim bliznakinjama Harper i Finli Lokvud, izjavio je magazin People portparol porodice Prisli.

Imanje je i danas veoma popularno među turistima sa svih strana sveta, a posebno Elvisovim obožavaocima. Liza je tamo odrasla, a Elvis je na tom mestu preminuo 1977. godine.

Profimedia
 

Nikada ga nećemo prodati

Elvis je čuvenu kuću kupio 1957. godine za 100 hiljada dolara, a časopis Rolling Stone je 2020. godine objavio da je vrednost Grejslenda procenjena na 500 miliona dolara.

Profimedia
 

Liza je, kako bi na najbolji mogući način upravljala imanjem, zajedno sa svojom majkom Prisilom osnovala fondaciju Elvis Presley Enterprises, otvorila Grejslend za javnost i posetiocima ponudila obilaske imanja i noćenja, što je u velikoj meri uvećalo kapital ovog mesta.

- Grejslend je poklonjen meni i zauvek će ostati moj. Nakon moje smrti naslediće ga moja deca. Nikada ga nećemo prodati - izjavila je 2013. godine.

Profimedia
 

Pored ćerki, Liza je imala i sina Bendžamina koji je 2020. godine izvršio samoubistvo. Sahranjen je u blizini svog dede u Grejslendu, gde će sada počivati i njegova majka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike