Mel Gibson snima nastavak filma „Stradanje Isusovo“: Neočekivan izbor glavnog glumca (FOTO/VIDEO)

10.01.2023

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Priča će pratiti tri dana između raspeća i uskrsnuća

Mel Gibson snima nastavak filma „Stradanje Isusovo“: Neočekivan izbor glavnog glumca (FOTO/VIDEO)
Džim Kavizel u filmu "Stradanje Isusovo" - Copyright Profimedia

Skoro 20 godina nakon čuvenog filma „Stradanje Isusovo“ reditelj Mel Gibson počinje da radi na njegovom nastavku.

„Stradanje Isusovo: Uskrsnuće“ još nema datum prikazivanja u svetskim bioskopima, ali snimanje bi trebalo da počne u "sledećih nekoliko meseci". Prema pisanju Newsmaxa, Gibson će se vratiti u rediteljsku stolicu kako bi nastavio priču o Isusu Hristu.

Ogroman poduhvat

Poznati reditelj i glumac je i ranije govorio o svojoj želji da snimi nastavak ovog ostvarenja, a još 2016. godine je potvrdio da je počeo da radi na novom filmu.

- To je ogroman pothvat, ali to nije „Stradanje Isusovo 2“. Zove se „Uskrsnuće“. Naravno, to je vrlo velika tema i treba je dobro sagledati jer ne želimo samo da napravimo jednostavan prikaz toga - rekao je tada Gibson i dodao:

Profimedia
 

- Da biste pročitali, doživeli i istražili dublja značenja onoga o čemu se radi, trebaće malo truda i Rendal Valas je dorastao zadatku. Osim što je briljantan pisac, on je i sjajan reditelj.

Džim Kavizel ponovo u ulozi Isusa

Prema informacijama o produkciji, Džim Kavizel će u nastavku ponovno igrati Isusa, što je pomalo iznenađujuće s obzirom na to da je prošao kroz brojne poteškoće tokom snimanja originala. Osim što ga je pogodila munja, pretrpeo je fizičku bol i povrede tokom snimanja nekih scena.

- Dok sam silazio, krst me je udario u glavu i zakopao je u pesak. I ugrizao sam se za jezik - rekao je svojevremeno glumac i dodao kako je u nekim scenama vidljiva njegova prava krv.

Profimedia
 

Original je zaradio 612 miliona dolara, dok je budžet iznosio skromnih 30 miliona, što ga čini jednim od najuspešnijih nezavisnih filmova svih vremena.

Priča u novom filmu pratiće tri dana između Isusovog raspeća i uskrsnuća.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike