Roman „Tesla, portret među maskama“ Vladimira Pištala osvaja svet: Od sada se čita i u ovim zemljama

21.12.2022

14:01

0

Do sada je preveden je na 20 svetskih jezika

Roman „Tesla, portret među maskama“ Vladimira Pištala osvaja svet: Od sada se čita i u ovim zemljama
Vladimir Pištalo - Copyright Promo/Nebojša Babić

Jedan od najprevođenijih srpskih romana današnjice "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala, tokom 2022. godine preveden je na još pet svetskih jezika (kineski, nepalski, italijanski, albanski i indijski malayalam), čime je nastavljen niz velikih inostranih uspeha, budući da je ova knjiga do sada prevedena na 20 svetskih jezika. U Americi je imala tri izdanja, a u Turskoj čak 19, saopštili su izdavači.

Nezabeležen uspeh

Roman „Tesla, portret među maskama“ u Srbiji ostvario je nezabeležen uspeh -nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljen je sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, u Turskoj se prodao u preko 90. 000 primeraka.

Promo/Agora
 

Zvučno izdanje knjige

Krajem 2011. godine pojavilo se i specijalno zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića, a 2015. zvučna knjiga na engleskom jeziku, koju je za američke čitaoce - slušaoce snimio glumac L. J. Ganser.

O romanu su pisali mnogi značajni svetski književnici i pesnici.

"Divno napisan, užasno zabavan i zadivljujuće originalan. Roman ’Tesla, portret među maskama’ poseduje bogatstvo, polet, duhovitost i originalnost. Pištalo je moderni klasik. Poput Gintera Grasa i Gabrijela Garsije Markesa", napisao je jedan od naznačajnijih svetskih pesnika Čarls Simić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike