Beograd trese „Avatar“ groznica: U susret premijeri najiščekivanijeg filma godine (FOTO/VIDEO)

11.12.2022

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Sve je danas u prestonici bilo kao u filmu Džejmsa Kamerona

Beograd trese „Avatar“ groznica: U susret premijeri najiščekivanijeg filma godine (FOTO/VIDEO)
Fanovi filma "Avatar" u Beogradu - Copyright Promo/Filip Olćan

Entuzijazmom fanova delovi ulica Beograda podsetili su na planetu Pandoru. U susret premijernom prikazivanju filma "Avatar: Put vode" koje će se održati u sredu, 14. decembra, u bioskopima širom zemlje, sve je danas u prestonici bilo kao u filmu Džejmsa Kamerona.

Promo/Filip Olćan
 

Avatar na jedan dan

- Celu noć nisam spavala i jedva sam čekala da se prerušim u Avatara - ističe devojčica Zoja Ostojić koja je danas bila uverljivo maskirana u lik iz filma, predstavljajući najmlađu generaciju Avatara, koju upravo Džejms Kameron detaljno opisuje u svom najnovijem naučnofantastičnom ostvarenju.

Promo/Filip Olćan
 

Zoja je bila samo jedna od onih koji sa nestrpljenjem išekuju da pogledaju nastavak kultnog filma. Avatar na jedan dan bila je i Tamara:

- Gledala sam sa društvom prvi „Avatar“, veliki smo fanovi i sada smo došli zajedno da se maskirano u likove iz filma. Očekujem da će doživljaj celog tog sveta biti jako lep.

Za masku Avatara 45 minuta, za kostim meseci

Kostimograf Tanja Palić, ujedno i veliki ljubitelj filma, zajedno sa ekipom fanova pronikla je do niti kostima koji su nastali potpuno ručnom izradom, kao i do način šminkanja i pravljenja autentičnih maski:

- Za masku jednog Avatara potrebno je 45 minuta. Što se tiče kostima, njegova izrada je trajala mesecima kako bi bio veran onom iz filma. Kao veliki ljubitelj „Avatara“, zajedno sa ekipom i neprikosnovenom maskom stvorili smo „Avatar“ koji je zadivio kako Beograd, tako i Novi Sad i Niš - rekla je Palićeva.

Promo/Filip Olćan
 

Podsetimo, trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron svojim čuvenim spektaklom "uvukao" svetsku publiku u unutrašnjost sveta daleke zamišljene planete Pandore, impresionirajući je tada najnovijom 3D tehnologijom.

Nakon strpljivog iščekivanja nastavka, poznati reditelj nas ponovo spaja sa porodicom Sali, koju uz Džejka, koga tumači Sem Vortington i Nejtiri, koju igra Zoe Saldana, čine i njihova deca.

Promo/Filip Olćan
 

Film prati nevolje sa kojima se oni susreću, puteve kojima prolaze kako bi opstali, kao i bitke koje vode u nadi da prežive.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike